Yardımlara destek çağrısı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Behçet Atila, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlar için hayırseverlerden destek beklediklerini belirtti.

Haberler 11.01.2017 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Atila, anlurfa nsan Hak ve Hürriyetleri nsani Yardm Derneinde düzenledii basn toplantsnda, terör örgütü PKKya yönelik operasyonlar nedeniyle geçen yl zaman zaman zor günler yaayan Güneydou halkna arlaan k koullar nedeniyle bir kez daha yardmda bulunma karar aldklarn hatrlatt.

Bölgedeki halkn maduriyet yaadn saha çalmalarnda gözlemlediklerini aktaran Atila, operasyonlar nedeniyle evlerini terk ederek göç edenlere daha önce de yardm eli uzattklarn ifade etti. Atila, u deerlendirmede bulundu:

YARDIMA DESTEK çARISI

Güneydou Anadolu Bölgesindeki rnak, Cizre, Yüksekova, Mardin, Nusaybin, Derik, Midyat, Diyarbakr gibi baz il ve ilçelerimizde yaanan gelimelerden dolay çok ciddi maduriyetler olumu durumda. Biz HH olarak hemen yardm çalmalar balattk. Bu yardm çalmalar kapsamnda son bir ayda Yüksekova, Hakkari, anlurfa, Viranehir, Ceylanpnar, rnak, Cizre ve Silopi bölgelerine yardm trlar gönderdik. Güneydou Anadolu Bölgesindeki ihtiyaç sahibi vatandalara yönelik yardmlar için hayrseverlerden daha fazla destek bekliyoruz. Son bir ayda piyasa deeri yaklak 500 bin lira olan insani yardm malzemelerini il ve ilçe temsilcilerimiz de tespit ettiimiz binlerce madur aileye dattk. Yaptmz bu yardmlarn yan sra ihtiyaçlarn tespiti ve ulatrlmas noktasnda temaslarmz aralksz devam etmektedir.

Atila, datlan yardm malzemeleri arasnda gda kolileri, bebek mamas, klk giyim, battaniye ve hijyen paketi gibi temel insani ihtiyaçlarn bulunduunu aktard.

Atila, Haleplilere yardm kampanyas çerçevesinde son bir ayda Suriyeliler için 71 tr insani yardm gönderdiklerini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git