Yargıtay üyeleri Ahlat’a çıkarma

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberinde yaklaşık 150 kişilik bir heyetle birlikte Bitlis ve ilçelerine gezi programı düzenlediler.

Haberler 17.06.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1986 ylnda Ahlat ilçesinde görev yapan Yargtay Bakan Cirit, Bugün bize ayar vermek isteyenlerin 50 yllk bir geçmileri var. Ama bizim 5 bin yllk bir tarihimiz var dedi. Ziyarete Yargtay Bakan smail Rütü Cirit, Yargtay Cumhuriyet Basavcs Mehmet Akarca, Yargtay Cumhuriyet Basavc Vekili Halil Adgüzel, Yargtay Genel Sekreteri Yusuf Ziyaattin Cenik ile Yargtay üyeleri ve daire bakanlarnn da aralarnda bulunduu heyet eleri ile birlikte Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerindeki tarihi mekanlar gezdi.

YARGITAY ÜYELER

Sabah saatlerinde Vandan karayolu ile Tatvan ilçesine gelen heyet Tatvan Adliyesine ziyaret gerçekletirdi. Daha sonra sahil parkna geçerek iskelede hatra fotoraf çektirdiler. Daha sonra Ahlat ilçesine geçen Yargtay heyeti burada Ahlat Karlama Merkezi ve Müzesini ziyaret ettiler. Burada müze müdürü tarafndan bilgilendirilen heyet Ahlat Selçuklu Mezarln ziyaret etti. Kaz Bakan Prof. Dr. Recai Karahan tarafndan karlanan heyete çalmalar hakknda bilgi verdi.

TARH YAPILARI GEZD

Yargtay Bakan smail Rütü Cirit, Osmanl mparatorluunun adaletle yükseldiini, o dönemde kadlara da büyük önem verdiklerini belirterek, Yargtay bakan olarak burada kadlara verilen deerden dolay kvanç duyuyoruz. Bugüne kadar adaletle devletimizi yücelttik. Büyük devletimizi 16 devletle deil, 300e yakn beyliklerle kurduk. Tarihe baktmzda 16 devlet arasnda yok. Hepsinin temel ideali ve iar adaletle olmutur. Onun için uzun bir zaman yaylmlar. Bugün bize ayar vermek isteyenlerin 50 yllk bir geçmileri var. Ama bizim 5 bin yllk bir tarihimiz var. Onun buradaki sadece bir mezar ta deil, uradaki sanata bakn, tarihimizin ne olduunu, bizim büyük bir millet olduumuzu buradaki meydan mezarl göstermektedir. Ne mutlu onlarn torunlaryz. Bu milletin fertleriyiz dedi.

AHLAT VE çANAKALEY

Prof. Dr. Recai Karahan ise, Biz buraya gelen misafirlerimize hep unu söylüyoruz. Eer siz Ahlat anlayamyorsanz, çanakkaleyi anlayamazsnz. çanakkaleyi anlamak için Ahlattan giri yapmanz lazm dedi. Daha sonra Selçuklu Meydan Mezarln gezen heyet Bayndr Kümbeti önünde hatra fotoraf çektirdi. Adilcevaz ilçesinde de ksa süre kalan heyet daha sonra karayoluyla Vana hareket etti.

Ana Sayfaya Git