Yargıtay üyeleri Mardin’i gezdi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay üyeleri ve eşleri, Mardin’i gezdi. Başsavcı Akarca, kenti beklentilerinin çok ötesinde daha bakımlı ve gelişmiş, sihirli bir el değmiş gibi gördüklerini belirtti.

Haberler 02.05.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay Cumhuriyet Basavcs Mehmet Akarca, Basavc Vekili Halil Adgüzel, Genel Sekreter Yusuf Ziyaattin Cenik ile Yargtay üyeleri ve eleri, Mardine geldi. Kentin tarihi mekanlarn ziyaret eden heyet, Yeilli ilçesinde düzenlenen programa katld. Programa, AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez çankr, Vali Mustafa Yaman, Cumhuriyet Basavcs Tolgahan Öztoprak, Jandarma Komutan Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü Hasan Onar da katld.

Birlikteliimizi kskanyorlar

Programda konuan Yeilli Belediye Bakan Hayretin Demir, Mardinin kardelik ve dostluk ehri olduunu belirterek, Mezopotamya ovasn görmeye geldiniz, iyi ki geldiniz ve Mardine onur verdiniz. Batda endiesi olan kardelerimiz için referans oldunuz. Birileri bu birlikteliimizi kskanyor. Birileri bizi bölmeye çalyor, bölünmeyeceiz. Adem ve Havvadan beri kardeiz. Bizi bölmek isteyenlerin ayak oyunlarn biliyoruz. DEAn kim olduunu, PKKnn alçak olduunu, FETÖnün ne hain olduunu biliyoruz. Güneydounun birlik beraberlii, Türkiyenin birlik beraberlii, Türkiyenin birlik beraberlii de dünyann bar demek dedi.

Kenti beklediimizin çok ötesinde gördük

Yargtay Cumhuriyet Basavcs Mehmet Akarca ise Yargtayn 150inci kurulu yldönümü etkinlikleri çerçevesinde kente geldiklerini anlatarak, Memleketimizin cennet köelerinden, tarihin, kültürün, turizmin ve hogörünün bakenti olan Mardinde bulunmaktan, Mardin halknn bu scak misafirperverliini görmekten büyük mutluluk duyduk. Mardinimizin tarihi zenginliini gördük. çok kültürlü bütün medeniyetlerin harman olduu buray gezdik gördük. Bizim beklediimizin de çok ötesinde daha bakml ve gelimi, bir sihirli elin de dediini görüyoruz. Mardinden iyi izlenimlerle ayrlacaz. Mardine gelerek aslnda Yargtaymzn buraya verdii destekle herkesin buraya güvenle gelebileceini, Mardinde huzurun bulunduu mesajn güçlü bir ekilde halkmza vermi olduk diye konutu.

Ana Sayfaya Git