Yargıda mağdura duygusal destek

Suç mağdurlarını adli süreçte bilgilendirmek, psikolojik destek vermek amacıyla pilot 7 il adliyesinde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüklerinin ilki pilot 7 il adliyesinde nde açılıyor. Psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacıların görevlendirileceği müdürlüklerde uzmanlar, mağdurlara psikolojik destek verecek.

Haberler 08.04.2019 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ceza leri Genel Müdürlüü Madur Haklar Daire Bakanlnca, suç madurlarnn kendilerine tannan hak ve yardmlar hakknda bilgilendirilmesi ve adalete eriimi güçlendirmeye yönelik çalmalarda önemli bir adm atld. Adalet Bakan Abdülhamit Gülün onayyla, adliyelerde suç madurlarna çeitli hizmetler verecek Adli Destek ve Madur Hizmetleri müdürlüklerinin kurulmas kararlatrld. Bu kapsamda pilot olarak belirlenen stanbul Anadolu, Adana, Eskiehir, zmir, Malatya, Rize ve Samsun adliyelerinde, Adli Destek ve Madur Hizmetleri müdürlükleri oluturuldu.

lk müdürlüün açl yarn gerçekletirilecek. Adalet Bakan Abdulhamit Gül, düzenlenecek törenle stanbul Anadolu Adliyesindeki Adli Destek ve Madur Hizmetleri Müdürlüünün açln yapacak.

Madurlara duygusal destek

Uygulamayla, suç madurlarna yönelik olarak Türkiyede ilk kez duygusal destek veriliyor. Adli Destek ve Madur Hizmetleri müdürlüklerinde suç madurlarna adli sürece ilikin bilgilendirme yaplacak.

Psikolog, pedagog ve sosyal çalmaclarn görevlendirilecei müdürlüklerde uzmanlar tarafndan tüm adli süreci kapsayacak ekilde madurlara psikolojik destek verilecek. Pilot uygulamann ardndan müdürlükler, ülke genelinde yaygnlatrlacak.

Ana Sayfaya Git