Yasak kalktı üç ton esrar

Diyarbakır'ın 4 ilçesine bağlı 60 köyde operasyon bitti, sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Üç ton esrar ele geçirildi.

Haberler 09.02.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice, Hani, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bal 60 köy ve mezrada, PKKya yönelik yürütülen operasyonlar kapsamnda, 6 ubat günü ilan edilen sokaa çkma yasa kaldrld. 3 snak ve 1 doal maarann bulunup imha edildii operasyonda üç ton esrar maddesi de ele geçirildi.

Diyarbakr Valilii operasyonda 3 ton esrar maddesi ele geçirildiini açklarken, bir güvenlik korucusunun da kendi silahnn kazaen ate almas sonucu ehit olduunu bildirdi.

Diyarbakrn 4 ilçesine bal 60 köy ve mezrada 6 ubat günü ilan edilen sokaa çkma yasa kaldrld. Diyarbakr Valiliinden konuya ilikin yaplan açklamada u ifadelere yer verildi, limiz Lice, Hani, Kocaköy ve Hazro ilçeleri mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenmitir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, 6 ubat 2018 Sal günü saat 05.00den itibaren duyurulan yasaklama karar 7 ubat 2018 çaramba günü saat 24.00 itibariyle kaldrlmtr.

3 SIINAK VE 1 DOAL MAARA MHA EDLD

Diyarbakr Valiliinden yaplan dier bir açklamada ise sokaa çkma yasa ilan edilen Lice, Hani, Kocaköy ve Hazro ilçeleri mülki snrlar içerisinde, 4 ubat 2018 Pazartesi günü saat 16.00dan itibaren Bayrak-76 ehit Uzman Jandarma çavu Serdar Denizer-2 Operasyonu hakknda bilgiler verildi. Operasyonun 7 ubat 2018 çaramba günü saat 23.00 itibariyle baaryla tamamland belirtilen açklamada, Söz konusu operasyon kapsamnda; bölücü terör örgütü mensuplarnca kullanlan 3 snak ve 1 doal maara tespit edilmeyi müteakip, yerinde tahrip edilmitir. Anlan snak, doal maara, aaçlk, çallk ve kayalk alanlar ile topraa gömülü vaziyetteki jelikan bidonlar içerisinde tespit edilen 1 tabanca, 1 tabanca bakm spreyi, 3 bin metre bakr kablo, bin 120 metre elektrik kablosu, diital malzemeler ve çok miktarda giyim ve yaam malzemesi ele geçirilmitir denildi.

3 TON ESRAR ELE GEçRLD

Operasyon kapsamnda geçici olarak kurulan 12 Yol Kontrol ve Arama Noktalarnda görevli personel tarafndan bin 439 ahs ve 422 aracn sorgulamalarnn yapldn belirten valilik açklamasnda öyle denildi:

Operasyon bölgesi içerisindeki 35 konut ve eklentisinde adli arama faaliyeti gerçekletirilmi, 19 üpheli hakknda adli ilemlere balanlm, yakalanan 1 ahs sevk edilmi olduu mahkemece tutuklanmtr. Narko-terörizmle mücadele faaliyeti kapsamnda, Lice, Hani, Kocaköy ve Hazro ilçeleri snrlar içerisinde icra edilen temas arama faaliyetleri neticesinde, piyasa deeri 41 milyon 845 bin lira olan 3 ton esrar maddesi ele geçirilmi olup, uyuturucu maddesi muhafaza altna alnmtr. 3 ton esrar maddesinin ele geçirilmesini müteakip, günlük kullanm deerleri göz önüne alndnda, bir günde 644 bin 62 bireyin uyuturucu maddeden zehirlenmesine engel olunmutur. Operasyon kapsamnda Lice ilçesi Oyuklu Köyü Güvenlik Korucumuz Ömer Tumaç, 7 ubat 2018 günü saat 04.20 sralarnda Lice ilçesi Yalaza Köyü mülki snrlar içerisinde Heydota Tepe bölgesi mevkiinde, kendine ait silahn kazaen ate almas neticesinde yaralanmtr. Yaral olarak helikopterle Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine tahliye edilen kahraman güvenlik korucumuz Ömer Tumaç, yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak 7 ubat 2018 günü saat 06.55te ehit olmutur. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu elim olayda ehit olan kahraman güvenlik korucumuza Allahtan rahmet, deerli ailesine, yaknlarna, silah arkadalar ile yüce Türk milletine basal ve sabr dileriz. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git