Yasak konuldu darbe indirildi

İl Valiliği, Örgüt üyelerine yönelik yürütülen operasyon kapsamında Lice İlçesi'ne bağlı 10 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Yasak sonrasında gerçekleştirilen operasyonda, PKK mensuplarına ait 4 silah deposu bulundu. Depolarda yapılan aramalarda, çok sayıda silah ve mühimmat ile patlayıcı ele geçirildi.

Haberler 06.01.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgedeki halkn can ve mal güvenliinin salanmas amacyla ilan edildii belirtilen sokaa çkma yasana ilikin açklama öyle: Lice ilçesi mülki snrlar içerisinde bulunan dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen BTÖ mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecektir.

OPERASYON ALANI YASAK

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak maksadyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde (Lice lçesine bal olan; Kayack Köyü, Ortaç Köyü, Yalaza Köyü, Tepe Köyü, Arkl Köyü, Serince Köyü, çada Köyü, Uçar Köyü, Dibekköy Köyü ve Yolçat Köyü) sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla 05 Ocak 2017 günü saat 05.00dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokaa çkma yasaklanmtr.

Söz konusu yasaa vatandalarmzn uymas kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

PKKNIN CEPHANEL BULUNDU

Buarada, l Valiliinden yaplan yazl açklamada, Lice lçesi güneyinde önceki gün saat 18.00dan itibaren gerçekletirilen, Bayrak 36 müterek birlik operasyonu kapsamnda, Lice ilçesinin Yolçat köyü mülki snrlar içerisindeki Hoydanagevren Tepe bölgesinde tespit edilen 4 ayr silah-mühimmat deposu bulunduu belirtilerek öyle denildi:

ELE GEçRLEN SLAHLAR

Yaplan aramalarda, 1 M 16 piyade tüfei, 1 Bixi makineli tüfek, 26 Kalanikof piyade tüfei, 1 CZ 25 marka makineli tabanca, 1 60 mm havan, 50 60 mm havan mühimmat, 17 el bombas, 1 M 72 anti tank Law silah, 12,7 mm 240 uçaksavar fiei, 14,5 mm 188 Doçka uçaksavar fiei, 4.320 adet 5,45 mm Kalanikof piyade tüfei fiei, 1 aydnlatma fiei, 5 roketatar, 105 RPG-7 Roketatar sevk fiei ve mühimmat, 100 M-16 piyade tüfei fiei, 100 M-1 piyade tüfei fiei, 3 EYP düzenei, 100 kg amanyum nitrat, 1 anti tank mayn, 11 mutfak tüpü, 4 piknik tüpü, 2 tonluk 1 kriko, 5 astsubay ve uzman jandarma rütbeleri takl askeri kamuflaj ile çok sayda örgütsel doküman ile tbbi malzeme ele geçirilmitir.

Valilik açklamasnda, Cumhuriyet Savcln talimat ile ele geçirilen malzemelere el konulduu ve operasyon ile ilgili adli ilemlere devam edildii belirtilerek, Söz konusu operasyonlara ar k artlarna ramen, planland ekilde kararlkla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git