Yasın Börü davası görüldü

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 19'u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 16.02.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 6-7 Ekim 2014te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun öldürülmesiyle ilgili 19u tutuklu 41 sann yarglanmasna devam edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakrdan Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesine alnan davann 13ncü durumasna, tutuklu sanklar Mahsun Kurt, Mehmet çalar, Resul Savur, Abdurrahman Turan, Ahmet Turan, Ali Karakurt, Ali Güler, Hasan Uyank, Abdurrahim Pamuk, Remzi Özan, Sedat çoban, Ahmet Taylan, Mecnun Akkoyun, Mehmet ah Yüce, Erkan Balaban, Uur Doanay ile Ümit Doanay ile ikayetçi aileler ve taraflarn avukatlar katld.

Mahkeme Bakan Hüsamettin Otçu, geçen hafta cumhuriyet savcsnn mahkemeye sunduu esas hakkndaki mütalaasn özetledi.

Geçen celse karar verilme ihtimali olduunu ve taraflarn hazr olmasn istediini hatrlatan Bakan Otçu, baz sank avukatlarnn mazeret bildirmesi üzerine Gecikmi adalet, adalet deildir. Adaletin gecikmesine taraftar deiliz. Gelecek celse, geçe yars da olsa karar verebilmek için elden geldii kadar katlmn salanmasn istiyoruz. dedi.

Baz sank avukatlar, mütalaa kar yazl beyanlarn hazrlamak üzere süre talep etti.

Sank avukatlar, mütalaann göz önünde bulundurularak, delillerinden toplanmasn ve baz sanklarn tahliyesini istedi.

Maktul ailelerinin avukatlarndan Murat Sadak, mütalaa kar sank müdafilerinin istedii süre verilmesini kabul ettiklerini belirterek, Bu aamada, sanklarn tutukluluk hallerini devamna ve özellikle mahkumiyet karar talep edilenler de dahil olmak üzere tutuksuz sanklarn da tutuklanmalarnn talep ediyoruz. diye konutu.

Cumhuriyet Savcs Abdurrahman Yalçn, sank ve müdafilerin istedii sürenin verilmesini ve tutuklu sanklarn tutukluluk hallerinin devamn istedi.

Mahkeme heyeti, sanklarn tutukluluk hallerinin devam, mütalaaya kar savunmalarn hazrlanmas ve eksiklerin giderilmesi için durumay erteledi.

- Savcnn mütalaas

Geçen hafta esas hakkndaki mütalaasn mahkemeye sunan Cumhuriyet Savcs Yalçn, sanklardan 23ü hakknda canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve devletin birliini ve ülke bütünlüü bozma suçlarndan 6ar kez arlatrlm müebbet hapis, 15i için de beraat talebinde bulunmutu.

Savc Yalçn ayrca, yarglamann, haklarnda yakalama karar bulunan 3 sann dosyalar ayrlarak devam etmesini istemiti.

Sanklardan Uur Doanay, Abdurrahim Pamuk, Sedat çoban, Mecnun Akkoyun, Mehmet ah Yüce, Ümit Doanay, Remzi Özan, Ahmet Taylan, Hasan Uyank, Ali Karakurt, Erkan Balaban, Resul Savur, Ali Güler, Ahmet Tura, Mehmet çalar, Cevher Türk, Cihan Yldz, Rdvan Ba ve suça sürüklenen çocuklar Y. O, F.G, A.S, M.D. ile A.K hakknda arlatrlm müebbet cezas talep edildi.

Savc Yalçn, sanklar Hasan ve Hüseyin Okçu, Yldz Doanay, Ahmet Biçici, Mahsun Kurt, Hasan Aldemir, Burhan Dicle, Adem Kaçmaz, Ahmet Arif Yusufolu, Ahmet Tanrverdi, Abdulvahap ve Abdurrahman Turan, Ersin Adyaman ile suça sürüklenen çocuklar M.. ve F.Knin suça kartklarna dair yeterli delil olmad için haklarnda beraat karar verilmesini istedi.

- Adliye önünde basn açklamas

Öte yandan, durumann ardndan adliye önünde toplanan madur yaknlar, avukatlar ve Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) yöneticileri ile üyeleri basn açklamas yapt.

Maktullerin ailelerinin avukatlarndan Murat Sadak, asrn katliam davasnda sona doru gelindi deerlendirmesinde bulunarak, lk günden beri bu katliamn Asndan Zsine kadar gerek ihmal gerekse de icraatndan kim sorumluysa hepsinin adalet önüne çkarlmas için mücadele verdik. Gelinen nokta itibari ile maalesef sadece figüranlar cezalandrlmak isteniliyor. 22 Martta figüranlar için karar durumas olabilir ama bizim adalet araymz devam edecektir. ifadelerini kulland.

HÜDA-PAR Genel Bakan Yardmcs Hüseyin Ylmaz da adaletin yerini bulabilmesi için tetikçilerle birlikte azmettirenlerin de cezalandrlmas gerektiini savundu. Davann takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Ylmaz, Yasin Börü ve arkadalarn öldürülmesinde ihmali olan kamu görevlileri hakknda da ilem yaplmasn talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git