Yasin Börü davasında karar bekleniyor

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 16’ncı duruşması yarın Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Mahkemenin, bu duruşmada karar vermesi bekleniyor.

Haberler 24.04.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

6-7 Ekim 2014 tarihli saldrlarnda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güne ve Hasan Gökgözün katil zanllarnn yargland davann karar durumas bugün görülecek.

Ankara 2nci Ar Ceza Mahkemesinde saat 10.00da görülecek durumada, sanklar hakknda karar verilmesi bekleniyor. ki durumadr mahkeme kararnn beklendii davada, sank avukatlarnn durumaya katlmamas nedeniyle karar açklanamamt.

Geçen durumada Mahkeme Bakan Hüsamettin Otçu, kararn çkmamas için avukatlarn mazeret bildirilmesinin istenildiini söylemiti.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, durumada hazr olmayan sank müdafilerinin mesleki mazeretlerinin reddine, mazeret bildiren tüm sank müdafileri için baroya müzekkere yazlarak avukat atanmasnn istenilmesine hükmetmiti.

21i tutuklu 41 sann yargland davann esas hakkndaki mütalaasn Cumhuriyet Savcs Abdurrahman Yalçn, ubat aynda mahkemeye sunmutu.

Mütalaada, 41 sankl davada 23 sank hakknda 6ar kez arlatrlm müebbet, 14 kiiye ise beraat talep edildi. Mütalaada, ayrca bir kiiye örgüt üyeliinden ceza verilmesi talep edilirken 3 kiinin de firari olduu belirtildi.

KARAR BEKLENYOR

Olayda Yasin Börü ve arkadalarnn bulunduu eve üst kattan ip sarktarak inen sank Uur Doanay ile maktulleri pencereden aa atan sank Mecnun Akkoyun ile beraber Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, Devletin birliini ve ülke bütünlüü bozma suçlarndan mütalaada 6ar kez müebbet hapis cezas istenen isimler öyle:

Abdurrahim Pamuk, Sedat çoban, Mehmet ah Yüce, Ümit Doanay, Remzi Özan, Ahmet Taylan, Hasan Uyank, Ali Karakurt, Erkan Balaban, Resul Savur, Ali Güler, Ahmet Tura, Mehmet çalar, Cevher Türk, Cihan Yldz, Rdvan Ba. Suça Sürüklenen çocuklar Y.O, F.G, A.S, M.D,

Suça sürüklenen çocuk F.Kye ise Mütalaada Örgüt adna suç ileme suçundan cezalandrlmas yer alyor.

Mütalaada Yasin Börü ve arkadalarnn katledildii sokakta kalabal Gebertin diye yönlendiren Yldz Doanay ile beraber, Hasan Okçu, Hüseyin Okçu, Ahmet Biçici, Mahsun Kurt, Hasan Aldemir, Burhan Dicle, Adem Kaçmaz, Ahmet Arif Yusufolu, Ahmet Tanrverdi, Abdulvahap Turan, Ersin Adyaman, Abdurrahman Turan ve Suça Sürüklenen çocuk M. nin beraat istemi yer alyor.

Mütalaada yakalama emirleri olan bugüne kadar infaz edilemeyen sanklar Burhan Ay, Ersin Filizer ve sa Özel hakkndaki davann ayr bir dosyadan görülmesi yer alyor.

Ana Sayfaya Git