Yasin Börü ve Arkadaşlarının Öldürülmesi Davası

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin davadan dosyaları ayrılan ikisi firari 3 sanık hakkındaki davanın görülmesine devam edildi.

Haberler 18.04.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 6-7 Ekim 2014te Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve arkadalarnn öldürülmesine ilikin davadan dosyalar ayrlan ikisi firari 3 sank hakkndaki davann görülmesine devam edildi.

Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya Adanada tutuklu bulunan sank Ersin Filizer, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden katld. Filizerin avukat durumada hazr bulundu.

Mahkemenin tank olarak dinledii Mecnun Akkoyun, Filizeri, Börü ve arkadalarnn öldürüldüü yerde gördüüne ilikin önceki beyannn bask ve yönlendirmeyle alndn öne sürerek, söz konusu ifadesini kabul etmediini söyledi.

SORUMLU TUTULANLAR

Sedat çoban ve gizli tank Tunç da Filizeri tanmadklarn ifade ettiler. Müvekkilinin, suç tarihinde stanbulda bir irkette çaltn, cep telefonu sinyal bilgilerini içeren HTS kaytlarnn da bunu doruladn öne süren sank avukat, Diyarbakrda ilenen suçtan sorumlu tutulan müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Beyanlarn ardndan söz alan duruma savcs, esasa ilikin mütalaasn hazrlamak üzere dosyay talep etti ve sann tutukluluk halinin devamna hükmedilmesini istedi.

Müzakereden sonra ara karar açklayan mahkeme, dosyann Cumhuriyet savcsna verilmesine ve sank Ersin Filizerin tutukluluk halinin devamna hükmederek durumay 26 Hazirana brakmt.

Yasin Börü ile arkadalar Hasan Gökguz ve Hüseyin Dakakn öldürülmesiyle ilgili davada, 24 Nisan 2017de hükmü açklayan mahkeme, firari sanklar Ersin Filizer, Burhan Ay ve sa Özel hakkndaki dosyay ayrmt.

Sanklardan Filizer, geçen yl Diyarbakrda düzenlenen operasyonla yakalanmt.

Ana Sayfaya Git