Yatay geçiş imkânı için son gün 4 Şubat

Yatay geçiş online başvurularının 4 Şubat günü son bulacağını hatırlatan Dr. Murat Süslü, “Öğrenciler yanlış veya istemedikleri tercihleriyle yerleştikleri şehir ve üniversitelerde, istemedikleri bölümleri okumak zorunda değil. Gerekli koşulları sağlayan öğrenciler yatay geçiş fırsatını değerlendirerek istediği bölüm ve üniversitede farklı avantajlarla eğitimlerine devam edebilir” ifadelerini kullandı.

Haberler 02.02.2022 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversitelerin yatay geçi imknlar hakknda açklamalarda bulunan Dr. Ör. Üyesi Murat Süslü, Örenciler tercih dönemlerinde kimi zaman yanl veya istemedikleri tercihlerde bulunabiliyor. Yatay geçiin salad olanaklar ile üniversite, ehir ve bölüm deiiklii gerçekletirebilirler. Gerekli koullar salayan örenciler yatay geçi frsatn deerlendirerek istedii bölüm ve üniversitede farkl avantajlarla eitimlerine devam edebilir ifadelerini kulland.

Örencilerin, kayt olduu yldaki merkezi yerletirme puanlar ile geçmek istedikleri yükseköretim programlarnn merkezi yerletirme puann salamalar artyla ön lisans veya lisans programlarna geçii, yatay geçi olarak adlandrlyor. Yatay geçiler YÖKün Yükseköretim Kurumlarnda Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasnda Geçi, çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Aras Kredi Transferi Yaplmas Esaslarna likin Yönetmelik hükümlerine göre yaplyor.

DAHA FAZLA MKN VE OLANAK

Kurum d lisans ve ön lisans programlarna yatay geçi bavurularnda indirim imkn saladklarna vurgu yapan Dr. Süslü, Kurum d Di Hekimlii ve Tp Fakültesi harici lisans bölümlerine geçite yüzde 50 orannda indirim imkn, kurum d ön lisans bölümlerine geçite ise tüm programlara yüzde 50 orannda indirim uyguluyoruz. Örenciler daha fazla imkna ve olanaa sahip olarak eitimlerine devam edebiliyor diye konutu.

4 ubat Cuma günü sona erecek yatay geçi bavurularnn kaytlar ise 8 ubat gününe kadar devam edecek.

Yatay geçi bavurular için gerekli belgeler ise u ekilde:

Örencinin örenim gördüü programda alm olduu dersleri ve baar notlarn gösterir transkript (kapal zarf içinde teslim edilmelidir)

Öretim plan (lisans için 8, ön lisans için 4 yaryllk dersleri gösterir liste)

Ders içerikleri (kurum veya noter onayl-tamamlad yaryla kadar baarl olduu derslere ait)

Disiplin durumunu belirten belge (transkript üzerinde disiplin durumu belirtilmi ise ayrca belge istenmez)

Örenim gördüü yükseköretim kurumuna kayt yaptrd yla ait yerletiini belirten ÖSYM sonuç belgesi

Örenim gördüü yükseköretim kurumuna kayt yaptrd yla ait tüm puanlarn içeren ÖSYM sonuç belgesi

Örenci belgesi (güncel)

Örencinin daha önce örenim gördüü baka yükseköretim kurumlar var ise onayl transkriptleri

Örencinin kaytl olduu üniversiteden temin edecei daha önce Ek Madde 1 (merkezi yerletirme puanna göre) yatay geçi yapmadn belirtir belge.

Ana Sayfaya Git