Yavru kedi uyarısı

Veteriner Hekim Kader İçen, kedilerin doğum zamanının geldiğini belirterek, “Annesiz sandığınız veya yol kenarında bulduğunuz yavru kedilere müdahale etmeyin. Annesi beslenmeye çıkmış olabilir, yavrularını arıyor olabilir. Onları yaşatabilecek tek canlı anneleridir başka hiç kimse değil” dedi.

Haberler 18.04.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Veteriner Hekimi Kader çen, bakmevinde 50 tane tedaviye muhtaç kedilerinin olduunu belirterek, bu kedilerin ksrlatrma ve alama faaliyeti yapldktan sonra doaya braktklarn ifade etti. Canllarn insanlara ihtiyacnn olduunu kaydeden çen, Sokamzdaki, binamzdaki, sitemizdeki kedilere kötü davranmayalm lütfen. Elimizden geldiince beslemeye çalalm diye konutu.

Yavru kedilere müdahale etmeyin

Kedilerin doum zaman geldiine dikkat çeken çen, yavru kedileri hayatta tutacak tek canlnn anneleri olduunu da vurgulayarak, Annesiz sandnz ve yol kenarnda bulduunuz kedilere müdahale etmeyin. Annesi beslenmeye çkm ya da yavrularn aryor olabilir. çünkü onlar prematüre doduu için bize deil sadece anneye ihtiyaçlar var. Elinizden geldiince müdahale edip yavrularn yerini deitirmeyin. Anne onu muhakkak bulacaktr. çünkü onlar hayatta tutacak tek canl anneleridir. Burada birçounu kaybediyoruz. Elinizden geldiince yavru kedileri beslenmeye, kuru mamaya ya da yemek artna balamadan bize göndermemeye çaln. Eer annesinin öldüünden eminseniz onlara bir müddet evde bakp geçici yuva olup bizi arayabilirsiniz ya da ararsnz süt annemiz varsa ona bir süt anne bulabiliriz ifadelerini kulland.

Petshoptan satn almayn barnaktan sahiplenin

Bakmevinde birbirinden güzel hayvanlar olduunu dile getiren çen, unlar kaydetti:

O kadar güzel kedilerimiz, köpeklerimiz var ki lütfen evde kedi ya da köpek bakmaya karar verdiinizde ilk uramanz gereken yer o ilin barna olsun. Barnaktan sahiplenelim. Petshoptan para vererek almayalm. Bu canllarn size hakikaten ihtiyac var. Sevgiye ve efkate ihtiyac var. Satn almayalm, sahiplenelim.

Ana Sayfaya Git