Yaya güvenliği için nöbet tuttular

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Dağkapı Meydanı'nda "yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" sloganıyla gerçekleştirilen programda, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik şube ekipleri, açtıkları stantlarda vatandaşları trafik kuralları konusunda bilgilendirdi.

Haberler 03.10.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca trafikte yayalara dikkat çekmek amacyla 81 ilimizde e zamanl düzenlenen Yaya Güvenliinin Nöbetçisiyiz kampanyas Diyarbakrda da gerçekletirildi. Dakap Meydannda yaplan etkinli l Valsi ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Jandarma Alay Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, oförler ve Otomobilciler Odas üyeleri, toplu tama kooperatif bakanlar ile örenciler katld. Yaya Güvenliinin Nöbetçisiyiz kampanyasnda örenciler, Sen de Bir Yayasn, Hatal Sürücüye Krmz Düdük, Öncelik Yaayan Admlar, Bu Yolda Hep Birlikteyiz, Dur Yolda Ben de Varm, Sen Dur Yaam Durmasn, Dikkatli Geç Yaamay Seç ve Öncelik Hayatn Öncelik Yayann afileri tad.

Etkinlikte l Salk Müdürlüü, Jandarma, Emniyet Müdürlüü Trafik ekipleri, personel ve araçlaryla, okul dallarnda trafik geçit görevlisi örenciler, üniformalar, üzerinde dur-geç yazl gereçleriyle alanda hazr bulundu. Emniyet Müdürlüü ekipleri, örencilere yaya güvenliini anlatan broürler ve trafik kurallaryla ilgili boyama kitaplar datt. Büyükehir Belediyesi, yaya geçitlerinde kulland yaz ve görsellerin benzerini etkinliin yapld alann zeminine uygulad. Trafik polisleri ile jandarma, kurulan stantlarda trafik kazalarnda ve denetimlerde kullanlan araç ve gereçleri vatandalara tantt.

Yaya Güvenliinin Nöbetçisiyiz kampanyasnda örencilere kampanyay tantan broürler datan, yaya geçitleriyle ilgili sorular soran ve sohbet eden Güzelolu, daha sonra kurulan stantlara geçerek personelden bilgi ald.

130 noktada bin trafik polisi görev yapacak

Tüm Türkiyede ayn saatte olduu gibi ilimizde de bin trafik görevlimiz ile 130 noktada Yaya Güvenliinin Nöbetçisiyiz adl etkinlii gerçekletirdiklerini belirten Güzelolu, çileri Bakanmz Sayn Süleyman Soylu tarafndan kamuoyuna sunulan yaya hakk, güvenliinin salanmas ve bu bilincin alanmas amacyla meydanlarda olduklarn söyledi. Güzelolu, Tüm sürücülere yaya geçitlerindeki yolcularn güvenlii noktasnda bir farkndalk oluturulacak. Burada ki amacmz trafik kurallarna tam anlamyla uymann bir sorumluluk olarak, bir bilinç olarak her yurttamzda ve vatandamzda yerlemesi, buna bal olarak bir davran kültürünün zenginletirilmesi ve buradaki gibi çocuklarmzdan ve örencilerimizden balayarak her birinin gönüllü bir trafik elçisi olmalardr. Bu noktada çok önemli aamalar kaydettik. dedi.

Amacmz can ve mal kaybnn önüne geçmek

Diyarbakrda da Türkiyede de trafik kurallarna uyma noktasnda çok önemli bir süreç gelitirdiklerini ifade eden Sayn Güzelolu, Bunu daha iyiye ve ileriye tamak istiyoruz. Diyarbakrda da trafik önlemlerinde ki bu duyarllk ve sorumlulukla hem trafik kazalarnn saysnda hem de can ve mal kayplarnda çok büyük kazanmlar elde ettik. üphesiz tek bir hedefimiz var; trafikte artk hiçbir cann kaybna, hiçbir kazann ve yaralamal bir trafik kazasnn olmamas adna bir çaba içerisindeyiz. nallah bugünkü çalmalarmz bunu zenginletirecek. Her okulda okullardaki trafik görevlilerimiz özellikle bugün burada bulanan okullarmzdaki çocuklarmzdan oluan trafik geçit görevlisi örencilerimiz, buna katk koyan öretmenlerimizle bu sosyal farkndal ve toplumsal sorumluluu en iyiye ve en öteye tamay amaçlyoruz. Ben çalmalarda katk veren üphesiz bir büyük heyecanla alanda görev ifa eden bütün trafik görevlisi personelimize, l Jandarma Komutanlmza, l Emniyet Müdürümüze, katkda bulunan oförler ve Oda yetkililerimize, Kooperatif Bakanlarmza ve her bir sürücümüze teekkür ediyorum. Amacmz ortak; ülkemiz ve ilimiz adna insana deer veren ve artk kayplar ön görmeyen bir sorumluluu gelitirmek. Tekrar çalma ve çaba farkndalk projesinin hayrl olmasn diliyor emei geçen herkese özellikle sevgili örencilerimize çok teekkür ediyorum ifadelerini kulland. Konumann ardndan Güzelolu, etkinlikte yer alanlarla birlikte yaya geçidini kullanarak kar kaldrma geçti.

Ana Sayfaya Git