Yayla yolculuğu başladı

Muş'ta küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan besiciler, yaz mevsiminin gelmesiyle sürülerini kentin farklı bölgelerindeki yaylalara çıkarıyor.

Haberler 08.06.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sürügüden, Yücetepe, Yukarszma, Sardal, Ilca köylerinde yaayan besiciler, havalarn snmasyla yüksek kesimlerdeki serin ve verimli otlaklarn bulunduu yaylalara çkmak için hazrlklarn tamamlad. Konaklamak için gerekli olan malzemeleri traktörlere yükleyen besiciler, koyun, keçi, kuzu ve olaklardan oluan sürüleriyle yaylalara doru zorlu yolculua çkt.

Besici Ahmet anc, köylüler olarak yaklak 9 bin küçükba ve 350 büyükba hayvanla 7 kilometre uzaklktaki yaylaya çktklarn söyledi.

YAYLA YOLCULUU

Kalacaklar sürede ihtiyaç duyacaklar erzak ve dier malzemeleri traktörlerle yaylaya ulatrdklarn anlatan anc, unlar kaydetti: Onlarca traktör ve binlerce hayvanmzla yaylaya çkyoruz. Zorlu yolculuumuz balad. Köyümüzde ekin zaman olduu için hayvanlar yaylaya çkarmak zorundayz. Burada günde iki defa sam yaplacak hayvanlardan elde edilecek sütlerden peynir üretilecek. Yeni geldik ve yerlemeye çalyoruz. Yaklak 2 ay kaldktan sonra tekrar köyümüze döneceiz.

GEçM KAYNAKLARI

Köylülerden Srr Sanc ise geçim kaynaklarnn hayvanclk olduunu belirterek, Scak havalarda hayvanlarmz telef olmasn diye yaylaya geliyoruz. Burada 2 ay kalarak, peynir ve tereya üretiyoruz. Bu nedenle hayvanlara iyi bakmamz lazm. Köyde hayvanclk yapan herkes geliyor. dedi.

Ana Sayfaya Git