Yaz günü fırıncıların zorlu mesaisi

Bingöl’de 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklığında, her saat fırınlarda 250-300 derecenin önünde taze pide yapan fırıncılar, yoğun mesai harcıyor.

Haberler 17.08.2019 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde olduu gibi Bingölde de son günlerde hava scakl mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Kent merkezinde hava scaklnn 40 dereceye kadar hissedildii bugünlerde en çok etkilenenler frnclar oluyor. Frnclar 250-300 derece scakla ulaan frnn karsnda ekmek paras için çalyor.

3 kuaktr frnclk yapan Aziz Burkay, Kendi ailemde üçüncü kuak frncym. Dedem, babam ve imdi de ben frnclk yapyorum. Yaptm iten hiçbir zaman ikayetçi olmadm, yoksa çoktan brakmtm. Ekmek parasdr, bunun için mücadele ediyoruz. Havalar çok scak ve mecbur katlanmak zorundayz. imizden memnunuz dedi.

Yaklak 15 yldr frnclk yapan Behçet Kalabalk ise Havalar artk iyice snmaya balad ve frn 300 derecenin üstünde. Allah hepimizin yardmcs olsun. Ne yapalm ekmek paras mecbur. Baka yapacak bir iimiz yok, iimizden de ikayetçi deiliz. Bu scakta vatandalarmz biraz daha bize kar duyarl olursa iyi olur eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git