Yaz kamplarına maneviyat istasyonu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı protokol imzaladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Halen bu protokol kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımızca açılan bütün yaz kamplarının maneviyat istasyonlarında hocalarımızı görevlendirmekteyiz. Şu an itibarıyla 711 hocamız, KYK öğrenci yurtlarında gençlere manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak üzere görevlendirilmiştir" dedi.

Haberler 10.12.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu ve Diyanet leri Bakan Ali Erba, Gençlik ve Spor Bakanl ile Diyanet leri Bakanl Arasnda birlii Protokolü imza törenine katld.

Kasapolu, Diyanet leri Bakanlmzn önemli miktarda bir personel says var. Camilerdeki cemaatlerin ve Kuran kurslarndaki örencilerin spora yönlendirilmesi, sporla ilgili bilincinin artrlmas hakikaten önemli bir misyon. Bu konudaki i birliimizin hem sportif geleceimiz açsndan hem de sportif baarlar açsndan önemli bir aama olduunu düünüyorum. Diyanet leri Bakanlmza bal müesseselerde de spor imkanlarn Bakanlk olarak nasl artrabiliriz? Bu i birliiyle inallah bunu da salamann çabas içerisinde olacaz deerlendirmesinde bulundu.

Gençliin istismar edilmemesi ve kullanlmamas için ciddi mücadele verilmesi gerektiini vurgulayan Kasapolu, Maalesef baz mahfiller gençlerimizi geçmite istismar ettiler ama bundan sonraki süreçte bu tür i birlikleriyle onlara hiçbir istismar alan brakmayacamza inanyoruz dedi.

GENçLN STSMAR EDLMEMES

Diyanet leri Bakan Erba ise gençlere verdikleri manevi danmanlk ve din eitimi sunumunu güçlendireceklerini belirterek öyle konutu: lk olarak 2013te imzalanan iki protokolle Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüüne bal yurtlarda Bakanlk marifetiyle Kuran eitim ve öretimine yönelik çalmalar balatlmt. Akabinde 2015te imzalanan i birlii protokolüyle gençlere yönelik Kuran eitiminin yan sra manevi danmanlk ve rehberlik hizmetinin de önü açlmt. Halen bu protokol kapsamnda Gençlik ve Spor Bakanlmzca açlan bütün yaz kamplarnn maneviyat istasyonlarnda hocalarmz görevlendirmekteyiz. u an itibaryla 711 hocamz, KYK örenci yurtlarnda gençlere manevi danmanlk ve rehberlik hizmeti sunmak üzere görevlendirilmitir.

Ana Sayfaya Git