Yaz Kur'an Kursları 'uzaktan eğitimle' bugün başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştireceği Yaz Kur'an Kursları bugün başlıyor. Diyanet TV üzerinden ilk dersi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş verecek.

Haberler 29.06.2020 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, her yl örgün eitimin tatile girdii dönemde cami ve Kuran kurslarnda açt Yaz Kuran Kurslarnn yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgnna kar alnan tedbirler kapsamnda bu yl uzaktan eitim yöntemiyle yaplmasna karar verdi.

ERBA: STER EVDE STER TATLDE KATILABLECEKSNZ

Diyanet TVden yaymlanacak programlarla yaplacak kurslar bugün balayacak ve ilk dersi Bakan Ali Erba saat 10.30da verecek. Sosyal medya hesaplarndan yapt paylamla çocuklara ve gençlere kurslar takip etme çarsnda bulunan Erba, Sevgili örenciler, kymetli gençler bu sene yaz Kuran kurslarnda maalesef camilerimizin o nee ve huzur dolu atmosferinden ve arkadalarnzdan uzak kalacaksnz. Ancak ister evde ister tatilde, nerede olursanz olun yannzda televizyon ya da internet varsa Diyanet TVnin yaz Kuran kursu eitimlerine büyük bir zevkle katlabileceksiniz dedi.

HAFTA ç HER GÜN YAYINLANACAK

6 haftadan oluan Yaz Kuran Kurslar eitim programnda, Kuran- Kerim okumay örenmek isteyenler için Kuran Öreniyorum, okuyuunu güzelletirmek ve tecvit örenmek isteyenler için Kuran Okuyorum, itikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerinden yararlanmak isteyenler için ise Dinimi Öreniyorum balklar altnda üç farkl ders yer alacak. Dersler Diyanet TVde 3 kuak halinde ekrana gelecek. Dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenler, Diyanet TV YouTube kanalndan ilgili eitim videolarna eriebilecek.

MÜFTÜLÜKLERDEN KTAPLAR ÜCRETSZ VERLECEK

Bakanln diyanet.gov.tr adresli web sitesi üzerinden kayt yaptran örenciler, en yakn müftülüe bavurmalar halinde Yaz Kuran Kursu kitaplarn ücretsiz olarak alabilecek. Ayrca kitaplarn PDF formatna da web sitesinden ulalabilecek. Yaz Kuran Kurslarnn sonunda sistemde kaytl örencilere istee bal olarak EHYS üzerinden test usulü online deerlendirme yaplacak, baarl olanlara e-baar belgesi verilecek.

Ana Sayfaya Git