Yazar Nuri Pakdil hayatını kaybetti

Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yazar ve mütefekkir Nuri Pakdil (85) hayatını kaybetti.

Haberler 19.10.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen 7 Haziranda Kahramanmarata yürüyü yaparken düen ve kalça kemiinde krk olduu tespit edilen yazar ve mütefekkir Nuri Pakdil, Ankara ehir Hastanesinde tedavi altna alnd. Pakdil, burada yaklak 2 ay süren tedavisinin ardndan taburcu edildi. Fakat önceki gün rahatszlanan Pakdil, tekrar ayn hastaneye kaldrld. Pakdil, bugün doktorlarn tüm müdahalesine ramen yaamn yitirdi.

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Twitterdan, Nuri Pakdil Bey Hakkn rahmetine kavutu. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Bir güzel insan daha göçtü. Mekan cennet olsun mesajn paylat.

BUGÜN TOPRAA VERLECEK

Ankarada üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle tedavi gördüü hastanede yaamn yitiren Nuri Pakdilin bugün kentte topraa verilecei örenildi. Salk Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabndan, Eserleri ve düünceleriyle günümüz edebiyatnn en önemli isimlerinden olan, fikir adam Nuri Pakdili yarn ikindi namazna müteakip Ankarada, Taceddin Dergahndan Hakka uurlayacaz açklamasn yapt.

BAKAN KOCADAN BASALII MESAJI

Salk Bakan Fahrettin Koca, yazar ve mütefekkir Nuri Pakdilin hayatn kaybetmesi nedeniyle basal mesaj yaymlad. Bakan Koca, Twitter hesabndan yapt açklamada, Günümüz edebiyatnn en önemli isimlerinden, mütefekkir Nuri Pakdili kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Son dakikalarnda yannda olma erefine nail olduum fikir adam Nuri Pakdile Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine basal ve metanet diliyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git