Yazdıklarını dikerek bir araya getirdi

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı köyünde yaşayan ilkokul mezunu 64 yaşındaki Cezayir Yıldız, 13 yıldır kaleme aldığı yazıları, maddi imkansızlıklar nedeniyle bastıramayınca iğne ve iplikle dikerek bir araya getirdi.

Haberler 23.05.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldz, farkl illerde 40 yl inaatta çaltktan sonra 13 yldr bo zamanlarnda köyde evinin bahçesinde duygularn yanstt sayfalarla hayalini gerçekletirmenin mutluluunu yayor.

10 çocuk babas Yldz, ak ve kahramanlk hikayelerinden esinlenerek 8 bölüm olarak kaleme ald yazlarn, maddi imkanszlklar nedeniyle bastramaynca ine ve iplik kullanarak birletirdi.

- Eserlerimi bastrmak istiyorum

Yldz, maddi imkanszlklar nedeniyle ilkokuldan sonra eitimini sürdüremediini anlatt. Okumay çok sevdiini belirten Yldz, öyle devam etti:

Ben okumaya aktm, yazmaya da am. 13 ylda 70 ve 100 sayfadan oluan 8 bölüm yazdm. lkokul mezunuyum. lkokuldan sonra imkan olmad için okuyamadm. 40 yl inaatta çaltm. Türkiyenin her ilini gezdim ve gördüm. Hayallerimi yazdm sayfalar ine ve iplikle dikerek kitap haline getirdim. Sponsor bulursam kitaplarm bastracam. Eserlerimi bastrmak istiyorum.

- Defter ve katlara am

Köyde bakkal ilettiini ve baka bir gelirinin olmadn aktaran Yldz, Bo zamanlarmda evin önünde ve dükkanda oturup yaz yazyorum. Eserlerimde yaanm olaylar ele alyorum. Ayrca, ak ve cenk hikayeleri de yazyorum. Kitap yazmaya devam edeceim. Derdimi kalemle defterlere döküyorum. Defter ve katlara am. dedi.

Ana Sayfaya Git