Yazıklar olsun!

Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas hastası oğlu Hüseyin Burkay’ı tedavi etmek için mücadele eden Burkay ailesi dolandırıcıların ağına takıldı.

Haberler 06.09.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baba Mehmet Burkay, sosyal medya üzerinden kendisine ulaan ve olu Hüseyin Burkaya yardm etmek istediini söyleyen Kemal Kurt isimli hesap üzerinden 340 TL dolandrld iddiasyla Artuklu lçe Emniyet Müdürlüüne giderek ikayetçi oldu. Mardinin Artuklu ilçesi Kabala Mahallesinde yaayan Mehmet Burkay DMD kas hastas olunu tedavisine destek sunmak için mücadele ederken, sosyal medya üzerinden kendisine ulaan bir kii tarafndan dolandrldn iddia etti.

DOLANDIRICILARIN NSAFSIZLII

7 yandaki olu DMD kas hastas Hüseyin Burkayn sonu ölüme giden bir hastal olduunu ve tedavisi için büyük bir mücadele verdiini aktaran baba Mehmet Burkay, yaad olay hlas haber Ajans (HA) muhabirine anlatt. Baba Burkay sosyal medyadan geçmi olsun diye mesaj almas sonras her eyin baladn ifade ederek, Numaram istedi. Be dakika sonra beni arad ve olumu, hastaln sordu. Hastalkla ilgili bana yardm edeceini, çevresinin geni olduunu ve yardmc olacan söyledi bende duac oldum. Ardndan benim bir bankann ATMsine gitmemi söyledi. Bende yardm için valilik iznimin bittiini söyledim ve bana aile harçl yollayacan söyledi dedi.

DMD KAS HASTASI çOCUK

Kendisini Kbrstan aradn ve bin, bin 500 Euro para yollanacann söylendiini aktaran baba Burkay, Bana ne kadar para topladm sordu. Bende 18 bin lira topladm söyledim. Sen bu paray nasl toplayamadn dedi? Bu bizim bir günlük harcamamz dedi. Beni yönlendirmeye balad. En son bana bankamatikten 9 bin 600 TL girmemi söyledi. Bende ATM kullanmay bilmediim için yazlar çkt ve bunlar normal dedi. Belirli aamaya geldikten sonra para çekmeye gelince burada bana para yatr yazdn söyledim. O hesaba para aktarma yüzdelikli bir ey olduunu söyledi. Normal olduunu belirtti. Bu arada srarla adam olumun valilik hesabn göndermemi de istiyordu. Bende o hesaba para yatramayacan söyledim. Bana hesaba para aktarmak için para yatrmam gerektiini yüzdelikli bir durum olduunu söyledi. Bende cebimdeki paray 340 TLye tamamladm. Hesap açtrabiliriz dedim. Bende paray ATMye yatrdm. Sonra baka banka hesabm istedi ve oraya gitmemi söyledi. kinci bankann ATMsine gittim. Daha kartm takmadan hesabnda para yok dedi. Seni ubeye girip arayacam dedi. Kapat o kapat diye konutu.

PARAYI YATIRDII HESAP

Para yatrd hesabn sosyal medyadan kendisine ulaan Kemal Kurt hesab adna deil, Emrah Demiral adna parann yatrldn ifade eden baba, dolandrldn anlaynca dekont ile birlikte karakola giderek ikayetçi olduunu söyledi. Baba Burkay, Olum ölümcül bir hastalkla pençeleiyor. Biz bunun için mücadele ettik. Olumun hastal ölüme giderken ona topladm paralara göz koydu. Bunlarn bir an önce bulunmasn ve cezalarn almalarn istiyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git