"Yedi Şehirden Yeditepeli Şehre Projesi"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İTO ve İSO iş birliğiyle Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Şırnak ve Van'dan gelen başarılı 21 öğrenci, İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi

Haberler 17.09.2017 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Emniyet Müdürlüü, stanbul Ticaret Odas (TO) ve stanbul Sanayi Odas (SO) i birliiyle Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki yedi ilden baarl 21 örenci, Yedi ehirden Yeditepeli ehre Projesi kapsamnda stanbulun tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Proje kapsamnda Bingöl, Bitlis, Diyarbakr, Hakkari, Mu, rnak ve Vandan gelen TEOG ampiyonu 21 örenci, ve kendilerine rehberlik eden 7 öretmen, Miniatürk, Pierre Loti Tepesi, 1453 Panoramik Müze ve Sultanahmet Camisini gezdi.

Turizm ube Müdürlüünde görevli polis memuru Ersin Hoer, gazetecilere yapt açklamada, projenin amacnn, yaad ehrin dnda Türkiyenin hiçbir ehrini gezip görme frsatn bulamam, hayalleri olan, stanbula gelmek isteyen baarl örencileri ödüllendirmek ve emsallerine örnek olarak bölgedeki çocuklarn motivasyonuna katk salamak olduunu söyledi.

Projenin, stanbul Emniyet Müdürü Mustafa çalkan himayesinde hayata geçirildiini kaydeden Hoer, öyle devam etti:

Projemiz kapsamnda örencilerimizin, 4 gün boyunca stanbulun en nadide yerlerini gezerek, Turizm ube Müdürlüümüz rehberliinde hoça vakit geçirmeleri salanacaktr. Baarl örencilerimiz ayrca çeitli hediyelerle ödüllendirilecektir. Gördüünüz gibi hepsi gezip görmekten dolay çok mutlu. Umarz hepsi evlerine mutlu olarak dönerler.

KENDM çOK ANSLI HSSEDYORUM

stanbul Emniyet Müdürlüü, TO ve SO i birliiyle düzenlenen proje kapsamnda Mutan gelen 9. snf örencisi Büra Dereli, stanbulda bulunmaktan dolay çok mutlu olduunu dile getirdi. Dereli, Projede emei geçen tüm büyüklerimize çok teekkür ederim. 4 günlük geziyi duyduumda çok heyecanlandm ve kendimi çok ansl hissediyorum. diye konutu.

Hakkariden gelen 9. snf örencisi 14 yandaki Sarya Saylgan ise stanbulun çok güzel bir ehir olduunu belirterek, Gerçekten görülmeye deer bir yan var. Miniatürk de sanki küçük Türkiye gibi. Her ilden kesitler mevcut. Bizi bu projeye davet eden büyüklerimize çok teekkür ederim. dedi.

Ana Sayfaya Git