Yemekte Buluştular

Diyarbakır Valiliğince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, şehit yakınları ve gaziler için program düzenlendi.

Haberler 19.03.2017 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Hüseyin Aksoy, bir düün salonunda verilen yemekte yapt konumada, bu anlaml günde Diyarbakrdaki ehit yaknlar ve gazilerle bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Bugün Türk bayra altnda hür ve bamsz yaanmasn ehitlere borçlu olduklarn vurgulayan Aksoy, ehitlerin kanlaryla sulanan ve onlardan devraldklar vatan, kendilerinden sonraki kuaklara aktarmann görev ve sorumluluklar olduunu belirtti.

ehit aileleri bize emanettir. O emanete her zaman sahip çkmak için devlet olarak, devletin buradaki kurumlar olarak büyük gayret içindeyiz. diyen Aksoy, unlar kaydetti:

EHT ALELERYLE

ehit yaknlarmzn ve gazilerimizin bir sorunu varsa bu bizim en öncelikli sorunumuz olacaktr. Kurumlarmz da bu sorunun giderilmesi konusunda büyük hassasiyetle çalacak ve çalmaya devam edecektir. çanakkalede, Kurtulu Savanda, terörle mücadelede, milli iradeye sahip çkmada, 15 Temmuzda ve birçok noktada bu ülkenini birlii ve dirlii için mücadele eden, kanlarn aktan ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize ükranlarm sunuyorum.

ehit ve gazi çocuklarna hediyelerin verildii program, Yeniehir lçe Müftüsü evket Dilmaçn okuduu duann ardndan sona erdi.

Programa, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, vali yardmclar, kaymakamlar, ehit yaknlar, gaziler ve davetliler katld.

Ana Sayfaya Git