Yeni askerlik sisteminin ilk yedek astsubayları yemin etti

MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 49 asteğmen adayı, 908 yedek astsubay adayı ve 143 er için ant içme töreni düzenlendi.

Haberler 16.11.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Törende ant içen yedek astsubay adaylar, yeni askerlik sisteminin yemin eden ilk yedek astsubaylar oldu.

HABER MEREKZ

Kara Kuvvetleri Komutanl Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eitim Merkezi Komutanlnda eitimlerini tamamlayan 1100 asker düzenlenen törenle yemin etti.

Tören, sancak geçiinin ardndan sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad.

Sancak tantmndan sonra silahlar ve Türk bayraklarnn bulunduu masalarn etrafnda sralanan 49 astemen aday, 908 yedek astsubay aday ve 143 er, Türk bayra ile silah üzerine el basarak yemin etti.

Ant içen yedek astsubaylar, yeni askerlik sisteminin yemin eden ilk yedek astsubaylar oldu.

Birlie ilk katlan askerler tarafndan ya kütüüne plaket çakld. Törende, birlie ilk katlan ve baarl olan askerler ile ant içen Mehmetçikin, vatani görevlerini daha önce MEBS Okulu ve Eitim Merkezi Komutanlnda yapan baba ve dedelerine belge ve hediyeler verildi.

- Her türlü vazifeye daima hazr olacanza gönülden inanyorum

MEBS Okulu ve Eitim Merkezi Komutan Muhabere Albay Faruk Tosun, yapt konumada, unutulmayacak bir törene ahit ettiklerini söyledi.

Tosun, Kahraman Mehmetçikler, asla unutmaynz ki, dünyann en güçlü silahl kuvvetlerinden birisi, ayn zamanda Türk ulusunun ayrlmaz bir parças ve daima ulusunun hizmetinde olan Türk Silahl Kuvvetlerimiz, gücünü, Atatürkçü düünce sisteminden, mutlak itaate dayal disiplin anlayndan, sarslmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha da önemlisi barndan çkt yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadr. diye konutu.

Türk askerliinin bir onur olduunu ifade eden Albay Tosun, Mehmetçike seslenerek, Kutsal askerlik yemininize, yaadnz sürece bal kalacanza, vatanmzn selameti için alacanz her türlü vazifeye daima hazr olacanza gönülden inanyorum. dedi.

Törene katlan gaziler ile çevre güvenliini salayan polislere teekkür eden Tosun, konumasnn sonunda, memleketlerine dönü yolunda ailelere dikkatli olmalar yönünde uyarlarda bulundu.

Askerler daha sonra aileleriyle bir araya geldi.

Ana Sayfaya Git