Yeni bir imaj!

Skandal ve keyfi uygulamalarla gündeme gelen, hayvan bakım merkezine neşter vuruluyor. Hayvan Bakım Evi’nin baştan sona yenileyeceği bildirildi.

Haberler 23.07.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanlna bal faaliyet yürüten Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, Nisan ile Temmuz aylar arasnda 979 sokak hayvannn (kedi, köpek) bakm ve tedavilerini gerçekletirdi. 979 sokak hayvanndan 251ine ksrlatrma ilemi uyguland yasa gerei kedi ve köpekleri küplendirilerek tekrar alndklar bölgelere brakld. Doaya braklan 251 sokak hayvannn iç-d parazit ve kuduz alar yapld. Hasta durumda olan veya trafik kazas geçiren 464 sokak hayvannn tedavileri gerçekletirildi. Bakma muhtaç 264 kedi ile köpek durumlar göz önünde bulundurularak merkezin farkl bölümlerine yerletirildi.

75 sokak hayvan sahiplendirildi

Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, Nisan ve Temmuz aylar arasnda toplam 75 kedi ile köpei sahiplendirdi. Sahiplendirme ilemi, hayvanlara iyi baklacana ve 3üncü ahslara verilmeyeceine dair karlkl yaplan sözlemelerle gerçekletirildi. Engelli hayvanlarn daimi olarak misafir edildii merkezde, 400 köpek ve 66 kedi olmak üzere toplam 466 sokak hayvannn beslenme ve bakmlar düzenli ekilde yaplmaya devam ediyor. 466 sokak hayvan gruplarna göre 1 kedi evi, ksrlatrlm, uyuz, yavru, ksrlatrlacak, anneli yavrular, engelli (ampute), karantina, hasta ve postoperatif bölümlerinde arlanyor.

Sokak hayvanlarna kar herkes duyarl olmal.

Kentin bir parças olan sokak hayvanlarna kar herkesin duyarl olmas gerektiini belirten Salk leri Daire Bakan Vahap Saçakldr, kentin hayvan dostu olarak anlmas için ebeveynlerin çocuklarn bu konuda bilinçlendirmelerini istedi. Kent yaamnda sokak hayvanlaryla yaamaya almak zorunda olduklarn ve sokak hayvanlarnn savunmasz canllar olduuna dikkat çeken Saçakldr, yaz aylarnda ar scaklardan dolay herkesin kendi evinin önüne sokak hayvanlar için bir kap su brakabileceini ifade etti.

Bakm Evi 7/24 hizmet veriyor

Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezinde 1 veteriner hekim, 2 veteriner teknikeri, 20 yardmc personel ve 4 araçla hizmet ürettiklerini dile getiren Saçakldr, sokak hayvanlar için yaplan hizmeti kent merkezi dnda 13 ilçede de yürüttüklerinin bilgisini verdi. Bakm merkezinin,7 gün 24 saat yurttalardan gelen ikayetleri deerlendirerek çaltn aktaran Saçakldr, gelen tüm ihbarlara cevap vermeye çaltklarn iletti. laçlarla ilgili bir dönem ksmen sorunlarn yaandn ve u an bu sorununun tamamen ortadan kalktn belirten Saçakldr, u an merkezde ksrlatrma ilemlerinin de devam ettiini söyledi.

Sokak hayvanlar için 110 farkl noktaya su kaplar braklacak

Yeni bir projeyle kent merkezinin 110 farkl noktasna sokak hayvanlarnn su içebilecei ve beslenme ihtiyacn karlayabilecei daimi kaplarn yerletirileceinin bilgisini veren Saçakldr, projenin Diyarbakr Barosu ve HAYTAP Federasyonu ile birlikte yürütüleceini söyledi. Saçakldr, su kaplar sistemini amandra eklinde dizayn edeceklerini, bu sistemin su bittiinde otomatik ekilde dolacan ve projeyi 2 hafta içinde hayata geçirmeyi planladklarn vurgulad.

Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezi batan sona yenileniyor

Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezinin yaklak 11 yldr hizmet ürettiini ve merkezin fiziki anlamda yprandn ifade eden Saçakldr, barnan batan sona yenilenmesi için bir projenin hazrlandn belirtti. Diyarbakr Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü ile Tarm ve Orman Bakanl üzerinden %40 hibe eklinde olmas hedeflenen projelerinin bulunduunu aktaran Saçakldr, yeni projenin mevcut Hayvan Bakm Evine göre daha detayl olacan söyledi. Yeni proje ile birlikte yurttalarn, sosyal medya hesaplar üzerinden bakm evini canl yaynlarla izleyebileceine dikkat çeken Saçakldr, hayvan severlerin bu sistemle rahatlkla alan takip edebileceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git