Yeni bir sendika!

Mil Bayındır-Sen Bölge Başkanı Şimşek: “Mil-Sen sorunları çözmek için kuruldu”

Haberler 09.12.2019 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mil Bayndr-Sen Diyarbakr Bölge Bakan Mehmet imek, sendikacla güvenin oldukça azald bir dönemde Mil-Sen olarak mazlum gönüllere umut olmak için çalmalara baladklarn söyledi.

Mil-Sen ve Mil Bayndr-Sen Diyarbakr Bölgesinde kuruluunu ilan etti. Memurlarn haklar için mücadele sloganyla kurulan sendika, sendika için memur deil, memur için sendika anlayyla üyelerinin haklarn, hukuklarn koruyacak ve elde edilen gelirle yine üyelerine hizmet sunacak bir sendika yapsn oluturdu. Sendikann amac ve ilkelerine ilikin deerlendirmelerde bulunan Mil Bayndr-Sen Diyarbakr Bölge Bakan Mehmet imek, manevi, ilkeli ve liyakatli sendikaclk olan Mil-Sen ve Mil Bayndr Seni kurduklarn söyledi. imek, Memurlarn haklarn arayacak olan sendikalar kendi içlerinde kavga etmemeli, memurlarmzn birçok sorunlar var bu sorunlar çözmek için bu yönde enerjilerini harcamalar gerekirken, ksr döngüler içerisinde kaybolmamal. Bu ve bunlara benzer birçok yanl uygulamalar nedeniyle sendikacla güvenin oldukça azald bir dönemde Mil-Sen olarak bizler, mazlum gönüllere umut olmak için çalmalara baladk dedi.

Eylem sendikacsyz

Kendilerinin birinci ilkelerinin söylem sendikacl deil, eylem sendikacl olduunu kaydeden imek, Dier sendika yöneticileri bu söz ve vaatlerini maalesef yerine getiremediler, yanl uygulamalar içerisine girdiler, sendikaclkta makam ve mevkilere bir dava uruna gelmelisiniz, bir amacnz olmal ve bu amaç urunda mücadele etmelisiniz. Hedefine ulamana engel olacak kiilere teslim olmayacaksn, memurun hakkn hukukunu savunmak için gerektii an hiç düünmeden bulunduun mevki ve makamlar feda edebilmelisin, yani memurun hakkn korumak yerine makam ve koltuklarn korumak için mücadele edersen istikametten ayrlmsndr. Artk senin braktn bu boluu dolduracak, senin misyonunu üstlenecek birileri çkar, manevi, ilkeli ve liyakatli sendikaclk olan Mil-Sen ve Mil Bayndr Seni Kurar. Bizim kurulu hikayemiz her ey, hakkn hakim olmas hayaliyle balad elhamdülillah. Memurlarmzn birçok sorunlar var, bu sorunlar çözmek için bu yönde enerjilerini harcamalar gerekirken ksr döngüler içerisinde kaybolmamallar. Bu ve bunlara benzer birçok yanl uygulamalar nedeniyle sendikacla güvenin oldukça azald bir dönemde Mil-Sen olarak bizler, mazlum gönüllere umut olmak için çalmalara balattk. Kavga etmek için deil bilakis her durum ve artta haktan yana olmak için yola çkan sendikamz, ksa bir süre içinde büyük kitleler tarafndan tercih edilmeye baland. te bu da gerektii gibi sendikaclk yaplmasna duyulan özlemi, net bir ekilde ortaya koymaktadr. Bu çalmann baarl olabilmesi için arkadalarmz, maddi ve manevi bütün gayretlerini ortaya koyarken, bunun getirdii samimiyet, Mil-Seni büyük bir aile olma yolunda emin admlarla büyütmektedir. Diyarbakr da Mil-Sen ailesi olarak Mil-Sen ailesine bal il bakanlarmz ile hamdolsun çok güzel bir beraberlik ve uyum yakaladk saha da bizlere kar hamdolsun güzel bir teveccüh var üzerimize düen sorumluluk ve görevlerin bilincindeyiz inallah laykyla yerine getirmeye çalacaz diye konutu.

Biz hakkn tarafndayz

Mil Bayndr-Sen ve Mil-Sen Konfederasyonunun hiçbir partinin sa, solu olmadn vurgulayan imek, öyle devam etti:

Doru yaplanlar sonuna kadar savunacak, gördüümüz yanllar ise üslubuna uygun ekilde izah edeceiz ve kar duracaz. Tarafmza gelince biz hakkn tarafndayz, halkn tarafndayz. Kamu çalanlarnn tarafndayz, gücümüzü ise inancmzdan alyoruz. çünkü Allah inanrsanz baarrsnz diyor. Bizleri ayakta tutan her türlü hakszla ramen, hesap gününe olan inancmz ve ilahi adalete olan güvenimizdir. Hakszlk karsnda susmayacak, zulüm bizdense ben bizden deilim diyebilecek, milli ve manevi deerlere bal, ilkeli duru sergileyecek, liyakata deer verecek, davas uruna her türlü bask ve dayatmaya göüs gerebilecek, dinamik ve güçlü sendikaclk anlayyla bu yola çktk. Alla gelmi sendikaclk anlayndan kurtulmak lazm, Bu böyle gelmi, böyle gider karamsarln ykmamz lazm, elimizi tan altna koymamz lazm. Kamu çalanlarmz dertleri ile dertlenmeyen sorunlarna çözüm bulmak için mücadele etmeyen sendikalara muhtaç deiller. imdi o sendikalara krmz kart gösterme zaman, sendikan sorgula, geleceini karartma diyorum. Mecbur deilsin, artk alternatif var. Artk Mil-Sen var, peki, sen var msn?

Ana Sayfaya Git