Yeni evlerine kavuştular!

Batman'da inşası tamamlanan Ilısu Barajı Gölü faaliyete geçtiğinde su altında kalacak Hasankeyf ilçesinde, vatandaşların, 3 kilometre uzaklıkta oluşturulan yeni yerleşim alanına taşınma çalışmaları devam ediyor.

Haberler 06.11.2019 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda inas tamamlanan Ilsu Baraj Gölü faaliyete geçtiinde su altnda kalacak Hasankeyf ilçesinde, vatandalarn, 3 kilometre uzaklkta oluturulan yeni yerleim alanna tanma çalmalar sürüyor.

Su altnda kalacak 3 bin 500 nüfuslu Hasankeyf, tarihi ve kültürel varlklaryla 3 kilometre uzaklktaki yeni yerleim alanna tanyor. Yaklak 6 milyar lira kaynakla 3 bin dekar alanda kurulan yeni yerleim yerinde, kamu binalar ve birçok sosyal tesisin yan sra bölge mimarisine uygun modern i yeri ve konutlar ina edildi.

TOK tarafndan, yeni Hasankeyfteki ticaret merkezinde ina edilen 700 konut ve 169 i yerinin hak sahiplerinin belirlenmesinin ardndan aileler ve esnaf, DSnin salad kamyonlarla eyalarn naklediyor.

- 700 konut ve 169 i yeri teslim edildi

Hasankeyf Belediye Bakan Abdulvahap Kusen, llsu Baraj ve HES Projesinin tamamlandn belirterek, su tutulmasna balandn söyledi.

Hasankeyflilerin yeni yerleim yerine tanmaya baladn kaydeden Kusen, Hak sahiplerine verilen 700e yakn konut ve 169 i yerinin tanma süreci devam ediyor. Evlerin yüzde 80i tand, esnaf da iki gün içinde eyalarn nakledecek. dedi.

Yeni yerleim yerindeki ticaret merkezine tanan kafeterya iletmecisi Remzi Kurun, Hasankeyf yeni yüzüyle daha çok turist çekecek. Hasankeyften ayrlmaktan dolay hüzünlüyüz ama yeni bir sayfa açlyor, yeni bir hayata adm atyoruz. diye konutu.

Kurun, Hasankeyfe turistlerin ilgisinin youn olacan vurgulayarak, unlar kaydetti:

Hasankeyf yeni yüzüyle daha çok turist çekecek. Belki ksa vadede olmayabilir ama orta ve uzun vadede buraya daha çok turist geleceine inanyorum. Yeni ilçemiz, eskisine göre daha düzenli bir yer olacak. Burada oteller yaplyor. Artk turistler yatl kalaca için daha çok umutluyuz.

Ana Sayfaya Git