Yeni kimlik alamayanlar dikkat!

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi. Bugünden itibaren çipli kimlik kartlarının yanı sıra ehliyet ve pasaportlar da Nüfus müdürlüklerinden verilecek. E-Nüfus Sendikası Genel Başkan Ali Kart yoğunluk yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Haberler 02.04.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pasaport ve sürücü belgeleri yarndan itibaren nüfus müdürlüklerinden verilecek.

çileri Bakanl, pasaport ve sürücü belgelerinin de 2 Nisandan itibaren nüfus müdürlüklerinden verilecek olmas dolaysyla kamu spotu hazrlad. Üçü bir yerde sloganyla hazrlanan kamu spotuna göre, yeni düzenlemeyle vatandalar, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek bir noktadan alabilecek.

Nüfus müdürlüklerine verilen fotoraf, parmak izi ve imza, bütün ilemler için geçerli olacak. Vatandalar ALO 199 Vatanda Etkileim Merkezinden veya randevu.nvi.gov.tr internet adresinden ilemleri için kolayca randevu alabilecek.

- Bavuru noktalar artrlyor

Öte yandan, 503 olan pasaport bavuru noktas 761e, 596 olan sürücü belgesi bavuru noktas ise 680e çkarlacak.

Vize serbestisine uygun, dünya standartlarnda pasaportlar da basma hazrlanyor. Pasaport, ehliyet ve kimliklerin hazrlanmasnda tamamen yerli ve milli yazlmlar kullanlyor.

Bugünden itibaren çipli kimlik kartlarnn yan sra ehliyet ve pasaportlar da Nüfus müdürlüklerinden verilecek. E-Nüfus Sendikas Genel Bakan Ali Kart younluk yaanabilecei uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git