Yeni merkez açıldı

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Aziz Alper Biten "Ülkemizdeki 50 yatak sayısına sahip çocuk palyatif bakım merkezlerine 10 yatak daha kazandırmış olduk" dedi.

Haberler 21.03.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuk Hastalklar Hastanesi bünyesinde kurulan çocuk Palyatif Bakm Merkezi hizmete açld.

Salk Bakanl Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardmcs Aziz Alper Biten, hastanede düzenlenen törende, merkezin Diyarbakra kazandrlmasndan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Kente kazandrdklar merkez için Bakanla ve l Salk Müdürü Mehmet Sait Avara teekkür eden Biten, unlar kaydetti:

çOCUK PALYATF MERKEZ

Ülkemizdeki 50 yatak saysna sahip çocuk palyatif bakm merkezlerine 10 yatak daha kazandrm olduk. Uzun süreli yatlarn yapld merkezde refakatçiler de düünülerek, onlar için kitap okuyup, satranç ve benzeri aktivitelerde bulunacaklar bir alan da oluturulmu.

l Salk Müdürü Avar da palyatif bakmn, iyileemeyen veya tedavisi mümkün olmayan rahatszla bal son döneme giren hastalara destek vermek amacyla yaplan ilemleri kapsadn söyledi.

Palyatif bakmn, hastalarn aclarn dindirmek, onlar rahatlatmak amacyla verilen profesyonel destei içerdiini anlatan Avar, Palyatif bakm merkezi, daha önce Hastanza yapacak bir ey yok, eve götürün. denilen vakalarn da bakld, ilgilenildii merkezlerdir. limiz ve bölgemize hizmet verecek merkezin yapmnda emei geçen herkese teekkür ederim. ifadelerini kulland.

Kurum müdürleri ve salk çalanlarnn da katld törende, konumalarn ardndan merkezin açl yapld.

Ana Sayfaya Git