Yeni sahne arayışında

Amed Şehir Tiyatrosu yeni sahne için dayanışma bekliyor.

Haberler 02.03.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sahne ve seyirci kapasitelerini karlamad için yeni bir yerde sahne kurmaya çalan Amed ehir Tiyatrosu, maddi olanaklar el vermedii için dizaynna baladklar ve mini bir kültür merkezi olarak tasarladklar yeni yerleke çalmalar yarda kald. Tiyatro, inaatn tamamlanmas için dayanma bekliyor.

Diyarbakrda 1990larn faili meçhuller döneminde perdelerini seyirciye açan ehir Tiyatrosu, belediyeye kayym atanmasyla ikinci kez perdelerini kapatmak zorunda kald. Kayym, 1995te Diyarbakr Belediyesinin Ahmet Bilgin yönetimindeki Refah Partisine geçmesi tiyatroyu tümden kapatmad ancak bütün oyuncularn iine son vererek ehir Tiyatrosunu ilevsiz hale getirdi.

1999DA YENDEN PERDE AçILDI

Diyarbakr Belediyesinin 1999da Halkn Demokrasi Partisi (HADEP) aday Feridun çelik yönetimine girmesiyle yeniden perdelerini açan ehir Tiyatrosu, 30 ylk serüveninin ardndan imdi perdelerini bamsz bir ekilde açmasnn 3üncü yln geride brakt. Belediyeden ihraç edilen tiyatrocular, kurduklar Amed ehir Tiyatrosuyla (anoya Bajr ya Amed) yollarna devam etti. Bu süreçte iki Avrupa turnesi, stanbul, Ankara, zmir, Batman, Van ve Diyarbakrn ilçelerine turneler düzenlendi, Tiyatro Festivali gerçekletirildi.

EKONOMK DESTEK BEKLYOR

Galeria adl alveri merkezinde faaliyetlerini sürdüren Amed ehir Tiyatrosu, eski yerin sahne ve seyirci kapasitesinin snrl olmas nedeniyle yeni bir yere tanyor. Kayapnar ilçesi Mahabad Bulvarnda kiralk bir binay tiyatro sahnesine göre dizayn etme çalmasn sürdüren oyuncular, kendi imkanlaryla yarsn tamamlad. Ancak, kalan yarsnn tamamlanmas için dayanma kampanyas balatld.

Kampanyaya destek verenler, katklar orannda açl haftasnda yaplacak iki etkinlie davet edilecek. Destekçiler, yine bir veya be yl süreyle tüm tiyatro, konser, film, sergi ve performans etkinliklerine özel davetli olarak katlabilir.

Ana Sayfaya Git