Yeni Sur'a, 1 milyon ziyaretçi

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin açtığı hendeklerle tahrip edilen merkez Sur ilçesi, yenilenen yüzüyle Ocak ayından bu yana 1 milyon turisti ağırladı.

Haberler 26.12.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yenilenen yüzüyle adeta açk hava müzesi görünümünde olan Suru, bu yl 1 milyon turist ziyaret etti. çerisindeki hanlar, hamamlar, medreseler, camiler ve kiliseler gibi tarihi ve kültürel yaplaryla 33 medeniyetin beii 7 bin yllk tarihi geçmii olan Sur bölgesinde, Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Miras Listesindeki 5 bin yllk tarihi Diyarbakr Surlar ve Hevsel Bahçeleri de bulunuyor.

SURUN CADDELER CIVIL CIVIL

Geceleri l l ve hareketli olan Surun yenilenen cadde ve sokaklarnda ellerindeki enstrümanlarla müzik yapan genç sanatçlar görmek mümkün.

Suru gezen Sibel Yank (24), 4 yldr Ankaradan sürekli gelip Suru ziyaret ettiini söyledi. Surun kendisi için farkl bir yeri olduunu ifade eden Yank, Memleketim olmad halde, öyle bir ba kurdum ki burayla, tarihi dokusu, insanlar, medeniyeti, gerçekten herkesin gelip görmesi gereken bir yer dedi. Ailesiyle Suru gezmeye gelen Aye Sar (38) ise Gezmek için tarihi açdan çok güzel. Biz çok keyif alarak geziyoruz. Gezerken, dolarken tarih kokuyor her yeri ve her soka. Özellikle suru ve Dakapy çok beendik. Herkese tavsiye ediyoruz gelmeleri için diye konutu.

TURZM VE TCARET MERKEZ OLDU

çevre ve ehircilik Bakanlnca yürütülen tarihi Surun en ilek caddeleri Gazi, Melik Ahmet ve zzetpaa ile tarihi Yank çar, Sokak salklatrma projesi kapsamnda yenilenirken, 550 i yerinin de cephesi deitirildi.

Ana Sayfaya Git