Yeni yılda Diyarbakır

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Diyarbakır'da İl Valisi Güzeloğlu ile birlikte, polis ve jandarmanın asayiş uygulamasına katıldı.

Haberler 02.01.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda polis ve jandarma tarafndan ortak olarak yaplan yeni yl uygulamasna Diyarbakr valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Hasan basri Güzelolu ile l Jandarma ve l Emniyet Müdürüyle birlikte katlan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta terör vurgusu yapt. Akta, 2019 ylnn terörle mücadele açsndan çok baarl bir yl olduunu ifade ederek, PKK, DEA, FETÖ ihanet ebekeleriyle bütün güvenlik kuvvetlerimizle etkin bir mücadeleyi ortaya koyduk. çok iyi neticeler elde ettik. Bu mücadelemiz 2020 ylnda da azim ve kararllkla devam edecektir dedi.

ASAY UYGULAMASINA KATILDI

Önceki akam Diyarbakra gelen Akta, beraberinde Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman ve l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem ile Diyarbakr-Silvan kara yolunda bulunan uygulama noktasn ziyaret ederek, güvenlik güçlerinin yeni yln kutlad.

Uygulama srasnda vatandalarn da yeni yln tebrik eden Akta, sürücülere emniyet kemeri taklmas konusunda uyarda bulundu, çocuklara yeni yl hediyesi verdi.

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜME YAPILDI

Hakkaride Geçitli Jandarma Karakol Komutanlnda bulunan çileri Bakan Süleyman Soylu ile de görüntülü görüen Akta, ülke genelinde uygulanan tedbirler hakknda bilgi verdi. Akta, 81 ilde yeni yla mutlu, huzur ve güven içerisinde girmesi için bütün personelle görevlerinin banda olduklarn söyledi.

Yaklak 20 bin ekiple emniyet tekilatnn tamamna yaknnn görevinin banda olduunu bildiren Akta, tekilatn yeni yla huzur ve güven içerisinde geçilmesi için görevlerini can ve bala yerine getirdiklerini belirtti.

AKTA TERÖR VURGUSU YAPTI

Akta, unlar kaydetti: 2019 yl bata terörle mücadele olmak üzere ülkemiz açsndan çok baarl bir yl oldu. PKK, DEA, FETÖ ihanet ebekeleriyle bütün güvenlik kuvvetlerimizle etkin bir mücadeleyi ortaya koyduk. çok iyi neticeler elde ettik. Bu mücadelemiz 2020 ylnda da azim ve kararllkla devam edecektir. 2020 yl terörün Türkiye gündeminde olmayaca veya çok gerilerde olaca bir yl olacak. Bu mücadelede cann ortaya koyan ehit ve gazilerimize minnet duygularm ifade ediyorum. ehitlerimize rahmet, gazilerimize acil ifalar ve uzun ömürler diliyorum. 2020 ylnn milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlk için hayrlar getirmesini temenni ediyorum.

KENTN HUZURU çN VARIZ

Güzelolu ise kentte jandarma ve polis kontrol noktalarnda 13 bini akn personelin görev aldn aktard. Yeni yln tüm insanlk için hayrlara vesile olmasn dileyen Güzelolu, 2019u geride brakrken, ülkede salanan huzur ve güvenle kentte gelien güven ortamnn da sürmesini diliyorum. Teröre ve bütün suç örgütlerine kar mücadelemiz 2020de de ayn kararllkla devam edecektir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git