‘Yeni yılda gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirleyin’

Yeni yıl sürecine hedef belirleyerek girmek gerektiğini söyleyen Psikolog Seray Yüzbaşıoğlu, “Bu süreçte kendinize gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirleyin. Büyük hedefleri küçük parçalara ayırın. Hata yapmaktan korkmayın. Kendinize inanın ve pes etmeyerek ertelediğiniz şeyler için harekete geçin” dedi.

Haberler 04.01.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hedef belirleme sürecinin olumlu sonuçlar olacan ve kiiye farkndalk kazandracan ifade eden Psikolog Seray Yüzbaolu, Yeni yeni normallemeye balandmz bu süreçte küresel anlamda bir salgnla ba etmeye çalmaktayz. Her güne sanki yeni bir balangç olacakmçasna pozitif balamak ve her güne ans vermek insan psikolojisine olumlu yönde etki edecektir diye konutu.

HAYATINIZDAN OLUMSUZ KELMELER çIKARIN

Kiinin hayatndan olumsuz kelimeleri çkarmasnn önemli bir motivasyon kayna olacan belirten Yüzbaolu, Yapamam, baaramam, mümkün deil, yerine baarabilirim, yapabilirim, mümkün, gibi kelimeler kullanmaya özen göstermeye çalmak hayata daha farkl bakmamza yardmc olacak hem de motivasyon sürecimize destek salayacaktr ifadelerini kulland.

Düzenli uyku ve salkl beslenmenin de psikolojik açdan kiiyi destekleyeceini aktaran Psikolog Seray Yüzbaolu, Fiziksel aktiviteler yapmak, ailemize ve arkadalarmza vakit ayrmak ve en önemlisi gülmek fizyolojik ve ruhsal açdan salkl olabilmenin dier faktörlerindendir. Gülümsemek, endorfin denilen mutluluk hormonunun salglanmasna katk salar. Geçmite yaadnz krgnlklar, uzuntuleri, olumsuzluklar, çaresizlikleri geçmite brakarak yeni balangçlara odaklanmak ruhumuz açsndan önemli ve salam bir adm olacaktr. Her karanln sonu aydnlkmçasna, tüm güzellikler bizi bulacakmçasna hayallerimizin peinden gitmek bu yolda kendiliimize iyi gelecektir. Kendimize odaklanp kendimizi tanmaya balamak ve kendimizi sevmek benliimizi daha güçlü klp, öz farkndalmz arttracaktr. Kendi farkndalmz fark etmeye baladmz anda her ey deimeye balar. Bizi biz yapan farkndalmzdr. O zaman mottomuz kendini sevmek ve kendini fark etmek ve kendine inanmaktr açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git