Yeniden ihale!

Hasankeyf'te 82 milyonluk kapı, zaviye, hamam ve türbe taşınması ihalesi tamamlandı.

Haberler 14.10.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri (DS) 16nc Bölge Müdür Yardmcs Ylmaz Avcu, 500 günde tamamlanacak olan tama ilemi için yüklenici firmann 9.5 kilometre uzunluunda tama yolu yapacan ve Dicle Nehri üzerinde 12 menfezli köprü ina edileceini söyledi. Avcu, tama ilemi için tarihi eserlerin geçi güzergahnda bulunan Hasankeyfteki çar esnafna da i yerlerini boaltma tebligat gönderileceini söyledi.

Hasankeyfte yapm süren Ilsu Baraj nedeniyle göletin altnda kalmamas için daha önce tanan Zeynel Bey Türbesinin ardndan dier tarihi eserlerin tanmas için ihale de tamamland. DS 16nc Bölge Müdür Yardmcs Avcu, Ilusu Baraj Göleti altnda kalmamas için tarihi ilçede bulunan Orta Kap, mam Abdullah Zaviyesi, Artuklu Hamam ve Böl Döken türbesinin tanmas konusunda ihale yapldn söyledi. Avcu, 82 milyon tutarndaki ihaleyle söz konusu eserlerin 500 gün içerisinde tanacan belirtti. Yamaç Külliyesinin yerinde korunacan dile getiren Avcu, kültürel parktaki yarm adada, türbe alanndaki külliyenin benzeri gibi bir alan yapma çalmalarnn sürdüünü kaydetti.

HASANKEYFN KORUNMASI

Hasankeyfin sembolü konumundaki El-Rzk, Süleyman Han ve Koç camilerinin minarelerinin de tanacan hatrlatan Avcu, kinci etap tama kapsamnda Kzlar Camii de tanacak. Ancak, camiler iki aamal tanacak. Bu çalmalar da 2018in sonuna kadar tamamlanacak. Yapmc firma 9,5 kilometre tama yolu yapacak. Dicle nehri üzerinde 12 menfezli köprü yapm da gerçekletirilecek. Güçlendirme köprüsünde de çalmalarn yüzde 28i tamamland diye konutu.

Ant eserlerin tanrken, geçirilecei Hasankeyfteki tarihi çar esnafna çevre ve ehircilik l Müdürlüü tarafndan, bugünden itibaren i yerlerini boaltma tebligat gönderileceini belirten Avcu, Mevzuata göre, 2 ay içinde Eski çardaki esnafn tanmas gerekiyor; çünkü ant eserlerin çou bu güzergahtan geçecek. Eski çardaki esnaflar tebligat aldktan bir ay sonra i yerlerini terk etmeleri gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git