Yenişehir'den bir ilk oldu

Kayyum atanan Yenişehir Belediyesinden Kutlu Doğum etkinliği düzenliyor. Belediye, Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerini hicri takvime göre uygulayan ilk kurum oldu.

Haberler 29.11.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mevlid-i Nebi Haftasnn bu yldan itibaren miladi takvim yerine hicri takvime göre kutlanlacann açklanmasnn ardndan harekete geçen Yeniehir Belediyesi, Türkiyede bir ilke imza atarak Mevlid-i Nebi Haftas etkinliklerini hicri takvime yapmaya balad.

O AFLERN OLUMSUZLUGU

Yeniehir Belediyesi bunun yannda, iki yl önce DBPli belediye yönetimindeyken Hz. Muhammede (SAV) hakaret içeren afileri hafzalardan silmek için kentin farkl noktalarndaki billboardlara etkinlik programlarn yerletirdi. Kayyum atanan Belediye Bakan Serdar Kartaln talimatlar ile DBPli belediyenin hakaret içeren afilerinin asld billboardlara hicri takvime göre kutlanan Mevlid-i Nebi Haftas etkinlikleri afileri asld.

MEVLD- NEB HAFTASI

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Kaymakam Serdar Kartal, bu etkinliin hem Yeniehir Belediyesi hem de Türkiye için bir ilk niteliinde olduunu söyledi. lk defa hicri yla göre Mevlid-i Nebi Haftas etkinliklerini icra ettiklerini kaydeden Kartal, bundan dolay gururlandklarn ifade etti. Daha önce Yeniehir Belediyesinin kesinlikle böyle bir etkinliinin olmadna dikkat çeken Kartal, çok kötü olaylarla ilçemizin adnn anlmasna sebebiyet vermitir. Belediyeciliin iki yönü vardr, bir halka normal fiziki bir hizmetleri götürüp altyaplarn yapmak, dieri de sosyal belediyecilik imkanlarn halkmzn hizmetine sunmak. Bu belediyeler, devletimizin atamasndan önce böylesi hizmetleri farkl amaçlar için kullanyorlard.

HALK DAVET EDLYOR

Etkinliklerle asla gündeme gelmiyorlard. Onlar ancak sapkn ideolojilerinin gerei olarak teröre, daa adam kazandrma, eleman devirme ve terörün finansmann salama noktasnda bu kaynaklar bugüne kadar israf edegeldiler. Halkn menfaatleri için, halkn temel ihtiyaçlar için, halkn gerçek gereksinimleri için biz belediyemizin imkanlarn 7/24 seferber ediyoruz. Kutlu doum haftas etkinliklerini billboardlarda reklam vermemizin bir baka nedeni de iki sene önce yine bizim Yeniehir belediyesinin sitelerinden, billboardlarndan peygamber efendimize hakaret afilerini fütursuz bir ekilde aslarak Diyarbakrmzn adnn lekelenmeye çallmasyd. Diyarbakrmzn ad böyle menfur olaylarla asla anlmayacaktr. Biz Yeniehir belediyemizin imkanlarn buna seferber ederek inallah bu imaj da ortadan kaldrm olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git