Yerelsiz, yerel medya çalıştayı

Yerel Medya’sız “Yerel Medya Çalıştayı”na GYGD’den tepki geldi. "Tavrın mahiyetini öğrenmek istiyoruz. Neden?"

Haberler 26.07.2019 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl ç Güvenlik Stratejik Daire Bakanl, Diyarbakrda Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi çaltay düzenlendi. Dün balayan ve Anadolu Ajans Diyarbakr Bölge Müdürlüü ile Diyarbakr Valiliinin katk sunduu çaltay, bugün de devam edecek. Diyarbakrda gerçekletirilen çaltaya, rnak, Mardin, Batman ve Siirt illerinden yerel medya temsilcileri çarlrken, kentteki biç bir yerel medya kuruluunun davet edilmemesi dikkat çekti. Söz konusu duruma teki gösteren kentteki Yerel Medya temsilcileri, Diyarbakrda organize edile bir programa ehirdeki gazetecilerin davet edilmemesine bir anlam veremediklerini söyledi.

GYGDden tepki

Konuya ilikin yazl bir açklama yapan Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei (GYGD), Diyarbakrda düzenlenen çaltaya kentteki yerel medya mensuplarnn davet edilmemesini eletirdi. Açklamada, çileri Bakanl ç Güvenlik Stratejik Daire Bakanlnn 25-26 Temmuz tarihlerinde Diyarbakrda Anadolu Ajans ve l Valiliin de katklaryla organize edilen, Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi çaltayna kentte yaymlanan yerel gazete, televizyon ve internet siteleri temsilcilerinin büyük çounluunu çarlmamasn üzüntüyle örenmi bulunmaktayz denildi.

Bu tavr reddediyoruz

Konumu itibaryla Dou ve Güneydou Bölgesinin, gerek siyasi, tarihi, kültürel ve ekonomik alandaki zengin varlnn marka deerleri olan Diyarbakrdaki Yerel Gazetelerin ve Temsilcilerinin yok saylmas, göz ard edilmesine yönelik ortaya konulan bu tavr öncelikle reddediyoruz denilen açklamad u ifadeler yer ald

Bünyesinde yerel gazetelerin yüzde 80nini barndran bir örgütlü kurulu olarak, kendi kentinde, kendi adna organize edilen bir çaltaya davet edilmemek, itirak etmede birileri tarafndan, engel oluturulmasna anlam veremediimiz gibi; tavrn mahiyetini de örenmek istiyoruz.

Üzüntümüzü ifade istiyoruz

Ki böylesi çaltaylarn özellikle yer medyann gelimesine katk sunaca, ileriye dönük projelere de öncülük edeceine inandmz gibi, doru ve ilkeli diyaloglar da salayacana inanyoruz. Umarz ki, bizsiz gerçekletirilen çaltay, dorular içeren bir sonuca tekil eder. Bu vesileyle bir kez daha üzüntümüzü ifade ederek, kentin deerleri olan yerel gazetelerin gelimesine tüm kurum, kurulu ve yerel dinamiklerin de gereken hassasiyeti göstereceini umduumuz gibi, bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git