Yerli aşıda sorun yok!

Sağlık Bakanlığı, uygulanması durdurulan bir seri CoronaVac aşısının analizinde sorun olmadığını açıkladı:

Haberler 13.07.2021 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnca, flakon ve kutu ambalajlar üzerindeki tarihlerde farkllk olduu için uygulanmas durdurulan bir seri CoronaVac asnn analiz edildii ve güvenlik açsndan yaplmalarnda saknca bulunmad bildirildi.

Salk Bakanl Halk Sal Genel Müdürlüü tarafndan, Sinovac firmasnca üretilen CoronaVac asnn bir serisinin uygulanmasnn durdurulmasna ilikin açklama yapld.

Açklamada, alarn datm öncesi kapsaml analizlerinin yapld, CoronaVac asnn da her bir serisinin ayn ekilde bakanln uluslararas standartlardaki laboratuvarlarnda analiz edildii vurguland.

SORUN YOK MÜJDES

Rutin prosedür olarak, alarn uygulanmak üzere datmnn akabinde de takiplerin sürdürüldüü ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Bu süreçte CoronaVacn 306 bin 80 dozluk B18880035A serisinde 450 adet ann primer (flakon) ve sekonder (kutu) ambalajlar üzerinde yer alan tarihlerde uyumsuzluk olduu görülmütür. Bu durum üzerine ilgili serinin tamamnn uygulanmas, güvenlik açsndan gösterdiimiz yüksek hassasiyet nedeniyle durdurulmu ve analiz süreci yeniden balatlmtr.

lgili çalmalar tamamlanm olup analiz sonuçlar uygun bulunmutur. Sonuç itibaryla 450 adet CoronaVac asnn flakon ve kutu ambalajlar üzerinde yer alan tarihlerde 2 günlük fark olmas dnda bir hataya rastlanmam olup güvenlik açsndan alarn uygulanmalarnda bir saknca bulunmamaktadr.

Ana Sayfaya Git