Yerli "bomba atarlar" kışlada

Savunma Sanayii Başkanlığının "MPT-76'ya uyumlu bomba atar tedarik projesi" kapsamında Konya'da bir silah firmasının yerli imkanlarla ürettiği ve muadillerinden üstün özellikleriyle ayrılan "AK40-GL" bomba atarın 500 adeti, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Haberler 14.10.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerinin bomba atar ihtiyacnn karlanmas için Savunma Sanayii Bakanl (SSB) tarafndan düzenlenen ihaleye katlan Konyadaki Akda Silah firmas, üretimini tamamlad AK40-GL bomba atarn ilk partisini Kara Kuvvetleri Komutanlna teslim etti.

Yivli tüfek üretim tecrübesini savunma sanayisinde de gösteren Akda Silah, Mehmetçikin bomba atar ihtiyacn karlamak için çalmalara balad. Savunma Sanayii Bakanlnn açt bomba atar ihalesine katlan firma, ihtiyacn 8 bin adedini üretmek için anlama yapt. Firmann yerli imkanlarla gelitirdii, tasarm ve etkili menziliyle dikkati çeken yerli bomba atar AK40-GL, arlatrlm kalifikasyon testini baaryla tamamlad.

Milli piyade tüfei MPT-76 ve MPT-55e monte edilen AK40-GL bomba atarn 500ü Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) envanterine girdi.

Dipçik aksam taklarak tek bana da kullanlabilen, 40 milimetrelik mühimmat ateleyen bomba atar, ses, gaz fiei ve tahribatl mühimmat kullanmna uygun gelitirildi.

- Terörle mücadelede etkin kullanlacak

Özgün tasarmnn salad avantajla sa ve sol elle de kullanlabilen bomba atarda, görü ve aydnlatma sistemleri taklabilecek tertibat bulunuyor.

Dayankllyla ön plana çkan AK40-GL bomba atar, 5 bin atlk uzun ömürlü namlusu ve 400 metre kusursuz menzili ile rakiplerine üstünlük salyor.

MPT-76nn altna taklabilecek ekilde tasarlanan 1,5 kilogram arlndaki bomba atar, sürekli tamaya uygun hafif tasarmyla Mehmetçike yük de olmayacak.

- çok daha hzl ve istikrarl nian alnmasna imkan salyor

Firmann yöneticisi Ömer Akda, son yllarda yaptklar çalmalarla savunma sanayisinin önemli tedarikçilerinden biri haline geldiklerini söyledi.

Güvenlik güçlerinin bomba atar ihtiyacnn karlanmas için SSBnin düzenledii ihaleye katldklarn anlatan Akda, Kara Kuvvetleri Komutanlnda Mehmetçikin kullanm için AK40-GL bomba atar ürettiklerini dile getirdi.

Akda, silahn kalifikasyon testlerinin 3,5 ay sürdüünü ve sürecin baaryla tamamlandn belirterek, unlar kaydetti:

Geçtiimiz pazartesi günü 500 adetlik ilk teslimat gerçekletirdik. Ksa zamanda 2 bin 500 adetlik ikinci parti ürünü de teslim edeceiz. Bomba atarmz 400 metre kusursuz menzili, sa ve sol kullanclarn kullanabilecei tasarm ile MPT-76 ve MPT-55e taklabiliyor. Münferit dipçii ile tek bana da kullanlr. Patentli niangah sistemi ile çok daha hzl ve istikrarl nian alnmasna imkan salyor ayrca 1,5 kilogram arl da Mehmetçike yük olmayacak. Be bin atmlk namlu ömrü ile muadillerinin 5 kat üstünlük salyor.

Ana Sayfaya Git