Yerli cobra göreve hazır

Türk zırhlısı Cobra II yeni versiyonuyla en tehlikeli görevlere hazır

Haberler 04.03.2021 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk savunma sanayisinin zrhl kara arac üreticilerinden Otokar, Cobra II ürün ailesine mayna kar korumal arac ekledi.

Cobra II 4x4 zrhl ürün ailesi, Türkiyede ve dünyada 15 ülkede görev alan Cobra ürün ailesinin yeni modeli olarak tasarland, gelitirildi ve 2013te Otokar ürün gamna eklendi.

Kullanclarn farkl görev ihtiyaçlarna uygun olarak Cobra II, Cobraya kyasla daha yüksek tama kapasitesine ve daha geni bir iç hacme sahip olarak tasarland. Yüksek hareket kabiliyetine sahip Cobra II, tpk Cobra gibi farkl görevler için modüler bir yap ile sunuldu.

Otokar, Cobra ile elde ettii baary ailenin yeni üyesi Cobra II ile pekitirdi. Cobra II ksa sürede baarl performansyla kullanclarn beenisini kazand Türkiyenin yan sra ihracat pazarlarnda da tercih edilen bir araç oldu.

Aratrma ve gelitirme çalmalarn sürdüren Otokar, son olarak modüler yapdaki Cobra II aracnn güncel ve gelecek tehditlere kar mayna kar korumal araç (MRAP) versiyonunu gelitirip ürün ailesine ekledi.

Yeni nesil mayna kar korumal bir araç olan Cobra II MRAP, kullanclarn yüksek balistik ve mayn koruma ile yüksek tama beklentilerini bu snf araçlardan farkl bir hareket kabiliyetiyle sunuyor.

RSKL BÖLGELERDE YÜKSEK BEKA

Otokarn kara araçlarndaki 35 yla yaklaan tecrübesinin ve bilgi birikiminin yanstld Cobra II MRAP, riskli bölgelerde yüksek beka kabiliyeti salyor. Mürettebata balistik, mayn ve el yapm patlayc tehditlerine kar üstün koruma sunuyor.

Cobra II MRAP, Cobra II ile benzer hareket ve konfor parametrelerini koruyarak söz konusu tehditlere kar güvenli bir kullanm salyor. Araç tabanndaki mayn kalkan sayesinde üstün mayn korumas, yüksek modüler yap ve servis edilebilirlikten kayp yaanmadan sunulabiliyor.

YÜKSEK HAREKAT KABLYET, DÜÜK SLÜET

Cobra II MRAPta, 32 binden fazla arac 35ten fazla ülkede kullanlan Otokarn farkl arazi ve iklim koullarnda elde ettii birikimin yansmalar bulunuyor.

Dünyadaki benzer mayna kar korumal araçlara kyasla Cobra II MRAP, arlk merkezinin alçak olmas sebebiyle sadece stabilize yollarda deil, arazide de üstün bir hareket kabiliyeti ve esiz bir yol tutuu sunuyor. Cobra II MRAPn bamsz süspansiyon sistemi, arazide üstün performans salyor.

Araç, benzerlerine kyasla daha düük bir silüete sahip olduu için daha az fark ediliyor.

Cobra II MRAP, tüm Otokar zrhl araçlar gibi modüler bir tasarma sahip bulunuyor. Bu sayede farkl görevlere uygun bir platform olurken, kullanclara muharebe sahasnda lojistik avantajlar sunuyor. Özel tasarm, yüksek güvenilirlik, bakm ve onarm kolayl ve güç paketi, saha artlarnda bile komple ve hzl montaj/demontaj yaplmasna imkan veriyor.

Modüler tasarmnn yan sra sahip olduu yüksek tama kapasitesi ve geni iç hacim, Cobra II MRAPa farkl silah sistemlerinin ve görev donanmlarnn entegrasyonuna imkan veriyor.

Farkl yerleim seçenekleri ile 11 kiiye kadar personel tama kapasitesine sahip araç, kullanc gereksinimlerine uygun olarak 3 veya 5 kapl olarak yaplandrlabiliyor.

Ana Sayfaya Git