Yerli turistlerin uğrak merkezi!

Diyarbakır, yapılan hizmetler ve havaların mevsim normallerine dönmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Turlar sayesinde Diyarbakır’a gelen turistler, keti gezip tanıma fırsatı buldu.

Haberler 25.04.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri, slam aleminin 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen Ulu Cami, çkale Müze Kompleksi, peygamber makamlar, türbeleri ile zengin tarihi ve kültürel potansiyeli bünyesinde barndran Diyarbakr, yerli turistlerin gözde kenti haline geldi. Bu kapsamda kenti ziyaret etmek isteyen yerli turistler için Ankaradan turlar düzenlendi.

YERL TURSTN RABET

Ankaradan yerli turist kafilesi getirdiklerini belirten profesyonel turist rehberi Adem Bulut, 5 yldr bu ii yaptn, Güneydouya 4-5 yldr turist gruplaryla gelip gittiini ifade etti. Bulut, nsanlar Diyarbakra gelince beklediklerinden daha fazlasn buluyor. çünkü düündükleri Diyarbakr bu deil, bambaka bir Diyarbakrla karlayorlar, çok seviyorlar Diyarbakr. Bu sene younluk çok artt, çok ilgi çekti Güneydou yine turlarmz devam ediyor. Bu sene benim 7inci geliim. Yine bunu peinde 2019 süresi boyunca büyük ihtimalle bir 10 defa daha gelirim. 10 hafta boyunca buralardaym. çünkü insanlar merak ediyor Güneydouyu, turizm patlamas sayesinde özellikle buralar çok ilgi çekti. Diyarbakr olsun, anlurfa, Mardin olsun çok ilgi çekti. Yava yava buralar canlanyor tekrardan, eski günlerine kavuuyor dedi.

TARH ULU CAM ÖNCELKL

Ankaradan Diyarbakra GAP turu dahilinde gezmeye geldiklerini aktaran Nuran Us, Diyarbakr görünce anladk ki çok ksa bir zaman ayrmz buraya. Gerçekten çok güzel ve görülmeye deer bir yer. Hepimiz arkadalarla gerçekten çok beendik. Yer olarak, konum olarak insan olarak da çok beendik. nallah bir daha ki sefere daha uzun zaman ayrmak için daha detayl gezmek için tekrar geleceiz. Bir kere Ulu Cami beni çok artt. çünkü ben çok yer gezdim ama Ulu Cami gibi bir camiyi ilk kez gördüm. Bayldm, imdi buray gördüm, buraya da bayldm. Cahit Stk Taranc çok güzel. nallah bir daha nasip olur geliriz diye konutu.

Turist kafilesi daha sonra Diyarbakrn tarihi yerlerini görmek için gezilerine devam etti.

Ana Sayfaya Git