Yerli yazarların oyunları Ankara'da buluşuyor

Devlet Tiyatrolarınca düzenlenen "Ankara Buluşmaları" kapsamında 10 farklı oyun 28 Kasım'a kadar sahnelenecek

Haberler 24.11.2022 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Tiyatrolarınca (DT) bu yıl 10uncusu düzenlenen Ankara Buluşmaları kapsamında, yerli yazarların oyunları başkentli sanatseverler için perde dedi.

DTden yapılan açıklamaya göre, DTnin Türkiye genelindeki sahnelerinde sergilenen 10 oyun, 28 Kasıma kadar Ankara seyircisiyle buluşacak.

Diyarbakır, Antalya, Trabzon, İzmir, Van, İstanbul, Erzurum, Bursa, Adana ve Ankara Devlet Tiyatrolarının eserlerinin sahneleneceği Ankara Buluşmalarında, yerli yazarların eserlerinden 53 temsil seyircinin beğenisine sunulacak.

Dün başlayan ve bir hafta boyunca devam edecek Yerli Yazarlar 10. Ankara Buluşması kapsamında, Ankara Devlet Tiyatrosu Can Ateşinde Kanatlar oyununu Büyük Tiyatroda, Antalya Devlet Tiyatrosu Tersine Dünya oyununu Cüneyt Gökçer Sahnesinde, Trabzon Devlet Tiyatrosu Kuyucaklı Yusuf oyununu Şinasi Sahnesinde, İzmir Devlet Tiyatrosu Şerbet Hanımın Deli Aşkları oyununu Küçük Tiyatroda seyirciyle buluşturacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu, Oda Tiyatrosunda Sonum Başlangıcımdır, Van Devlet Tiyatrosu, Akün Sahnesinde Siyabend ile Xec, İstanbul Devlet Tiyatrosu, İrfan Şahinbaş Sahnesinde Gazale, Adana Devlet Tiyatrosu, Pursaklar DT Sahnesinde Yarınlara Geç Kalmadan, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, Türkocağı Sahnesinde Bir Adam Yaratmak oyunlarını, Erzurum Devlet Tiyatrosu da Stüdyo Sahnede, Dünyanın Eski Zamanlarında adlı çocuk oyununu tiyatroseverler için sahneleyecek.

Ana Sayfaya Git