"Yeşil kuşak" sevinci!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla eski stadyum alanına kurulacak 55 bin metrekarelik Millet Bahçesine Karayolları Bölge Müdürlüğünün de bulunduğu 45 bin metrekarelik alanın ekleneceği müjdesi, Diyarbakır'da heyecan uyandırdı

Haberler 12.09.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kurulacak millet bahçesine 45 bin metrekarelik alann daha eklenmesi, yeil alana özlem duyan kent sakinlerini sevindirdi.

Diyarbakr bir süre önce UNESCO Dünya Miras Listesine giren Hevsel Bahçeleri ile tarihi surlarn arasnda yer alan 150 dönüm alanda 24 milyon lira kaynakla kurulan kentin ilk millet bahçesine kavutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann eski statlarn bulunduu alanlarn çevre ve ehircilik Bakanlnca millet bahçesine dönütürülmesi için verdii talimat üzerine merkez Yeniehir ilçesindeki eski stadyumun 55 dönümlük alannn Yeniehir Millet Bahçesi eklinde düzenlemesi için de harekete geçildi.

Bu alanda balatlan çalmalar sürerken bir müjde de önceki gün kentte temaslarda bulunan Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolundan geldi.

Karaismailolunun Karayollar Bölge Müdürlüü ile lojman ve misafirhanesi, Ant Park, Sümerpark ve Karayollar Bölge Müdürlüünün bitiiindeki caminin bulunduu 45 bin metrekarelik alan millet bahçesine ilave ederek, Diyarbakr halkna hediye edeceklerini açklamas kentte heyecan uyandrd.

Böylece 36 milyon 330 bin lira bedelle ihalesi yaplan, içerisinde millet kraathanesi, kitapçlar çars, 386 araçlk otopark, 2 seyir balkonu, basketbol-voleybol sahalar, 900 metre uzunluunda bisiklet ve kou parkuru, geri dönüüm park, sera, ahap ve çim seyir basamaklar, çok amaçl etkinlik alan, yanstma oyun ve su bitkileri havuzu, kültür ve fizik alannn bulunaca 55 bin metrekarelik alan 100 bin metrekareye ulaacak.

Diyarbakrda, ihtiyaç duyulan geni bir yeil alana kavuacak olmann mutluluu yaanyor.

BÖYLE BR PROJENN DÜÜNÜLMES YERNDE BR KARAR

Vatandalardan Telhan Aslan, ilçede yürüyü yapabilecekleri, oturup dinlenebilecekleri yeil alan sknts yaadklarn belirtti.

Bu durumun yeni yerleim yerlerinde ksmen çözüldüünü dile getiren Aslan, Yeniehir ilçesinde böyle bir yeil alana ihtiyaç duyulduunu aktard.

Aslan, Böyle bir projenin düünülmesi yerinde bir karar. Umarm Diyarbakr halk en yakn zamanda bu yeil alana kavuur ve nefes alr. Bu güzel bir müjde. Diyarbakr scak bir kent. Böyle bir mekann olumasyla insanlar, doayla, yeille, aaçlarla iç içe olacak, daha rahat nefes alacaklar. nsanlar için yeillik olmazsa olmazdr. dedi.

Kentte daha önce de bir millet bahçesi yapldn hatrlatan Aslan, orada da yeil ile iç içe zaman geçirdiklerini belirtti.

BAKANIMIZA TEEKKÜR EDERZ

Fatma Karaka, Millet Bahçesine ek olarak düünülen bölgede daha önce yeil alan sknts yaadklarn ifade etti.

Beton yaplardan kurtulmu olacaz ifadesini kullanan Karaka, Yeil alana sahip olacaz. Bunun için Bakanmza teekkür ederiz. Proje hayata geçtii zaman daha rahat nefes alacaz, yeil alanda yürümek daha güzel olacak. nallah buna benzer projelerin devamn bekliyoruz. dedi.

DYARBAKIR YEN BR KENT OLACAK

Abdurrahman Acar müjdeden sevinç duyduunu söyledi.

Yeniehir ilçesinde park sknts yaandn dile getiren Acar, Bu proje yaplrsa Diyarbakr deiecek, yeni bir kent olacak. çok seviniyoruz. Eskiden burada gölgelik, benim gibi yal birinin 10 dakika dinlenebilecei bir yer yoktu. Proje hayata geçerse çok ey deiecek. Dünya yeil alanla, suyla deiir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git