Yeşil listede aranıyordu!

Lice'deki operasyona savaş uçakları da katılırken, öldürülen 4 PKK'lıdan birinin "Yeşil Listede" aranan, Erhan Sise kod adlı Edip Yetük olduğu ortaya çıktı.

Haberler 08.03.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ve Hani ilçeleri ile Bingöl il snr arasnda devam eden hava destekli operasyon kapsamnda çkan çatmada, 4 terörist etkisiz hale getirildi. PKKllardan birinin Yeil Listede aranan, Erhan Sise kod adl Edip Yetük olduu ortaya çkt. 18 köyde ilan edilen sokaa çkma yasandan sonra 9 bin asker, polis ve köy korucusu ile balatlan operasyona dün sava uçaklar da destek verdi.

OPERASYON KAPSAMI GENLED

Valilikten yaplan açklamada, Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il snr arasnda barnan, dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen örgüt üyeleri ve i birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, snak, barnak, depo alanlar ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve PKK ile uyuturucu üretimi ve ticareti gerçekletirenler arasndaki ban somut delilleriyle ortaya konulmas, operasyon bölgesinde saklanan uyuturucular ve bunlar gizleyenlerin bulunmas amacyla 16 komando taburu, 742 polis özel harekat personeli ve 558 güvenlik korucusu olmak üzere 7 bin güvenlik personelinin katlmyla 5 Martta balatlan Bayrak-41 ehit Jandarma Tolga Topçuolu Müterek Operasyonunun sürdüü belirtildi.

4 PKKLI ÖLÜ ELE GEçRLD

Operasyonda, Lice ilçesi Güldiken Eskiköy mezras krsalnda 6 Mart saat 18.05te örgüt üyelerinin bulunduu tespit edilen bölgenin hava kuvvetlerince saat 22.20de ate altna alnd ve saat 23.00te Jandarma komando timinin bölgeye sevki üzerine çkan çatmada 4 PKK mensubunun etkisiz hale getirildii bildirilen açklamada, teröristlerin üzerinden kalanikof piyade tüfei, bu silaha ait 11 arjör, 120 mühimmat, 7 el bombas, tabanca, 2 tabanca arjörü, 10 tabanca mühimmat, 3 srt çantas, 2 takm kar elbisesi, 3 silah temizleme ya, çok sayda örgüsel doküman ve yaam malzemesinin ele geçirildii kaydedildi.

ERHAN SDER ÖLDÜRÜLDÜ

Açklamada, Ön incelemede teröristlere ait cesetlerden birinin, 8i, silahl terör örgütüne üye olma, 7si devletin birliini ve bütünlüünü bozma, 2si adam öldürme, 4ü kiiyi hürriyetinden yoksun brakma olmak üzere 22 suçtan arama kayd bulunan, kriminal inceleme raporlarna göre Diyarbakrda 7 ayr el yapm patlayc ve mayn patlamas olaynn faili, terörist Erhan Siser kod adl Edip Yetuta ait olduu deerlendirilmektedir. denildi. Açklamada, vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas için terörle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara olumsuz hava ve iklim artlarna ramen artan azim ve kararllkla devam edilecei vurguland.

OPERASYONDA ELE GEçRLEN

Operasyonda, 75 ev ve eklentilerindeki aramada 5 ruhsatsz av tüfei, birer tabanca, bo havan mühimmat, hassas tart, çadr ve oksijen tüpü, 4 uçaksavar mühimmat bo kovan, 2 el terazisi, 15 çift mekap ayakkab, 10 koli torpil tabir edilen patlayc madde, 27 emsiye, 27 kamuflajl tiört, 350 kilogram amonyum nitrat, 18 terörist kyafeti, 3 srt çantas, 11 stc ile muhtelif miktarda shhi gereç ve yaam malzemesi ele geçirilmiti. Teröristlerce yamalanan ve bombal araç yapmnda kullanlaca deerlendirilen 6 araç bulunmutu.

BR TONA YAKIN UYUTURUCU

Öte yandan, teröristlere ait 6 barnak ve 4 snak tespit edilerek kullanlamaz hale getirilmiti. Snaklarda bulunan yaam ve giyim malzemeleri savclnn talimatyla yerinde imha edilmiti. Narko-terörizmle mücadele kapsamnda ise 343 kilogram toz esrar, 452 kilogram kubar esrar olmak üzere toplam 795 kilogram uyuturucu ele geçirilmiti.

Ana Sayfaya Git