Yeşilli’de kentsel dönüşüm başladı

Mardin’in Yeşilli ilçesinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm için ilk etapta anlaşmaya varılan 60 yapının yıkımına başlandı.

Haberler 02.08.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Yeilli ilçesinin yeniden modern bir görünüme kavumas için çevre ve ehircilik Bakanlnn himayesinde Yeilli Belediyesi ile birlikte balatlan kentsel dönüüm projesinde ilk kazmalar vuruldu. Proje kapsamnda ilk etapta 60 yapnn yklmas planlanyor. Ykm esnasnda çevik kuvvet ve belediye ekipleri, geni güvenlik önlemleri alrken, belediye sulama ekiplerince ilçede toz olumamas için tazyikli su ile ykma destek sundu. Ykm yerinde inceleyen Yeilli Belediye Bakan Hayrettin Demir, ilçelerinin merkez ilçe olmas için gereken çalmalarn balattklarn ifade ederek, projeden hiçbir vatandan madur olmamas için gereken özeni göstereceklerini dile getirdi.

Deiim ve dönüümün ilk kazmas vuruldu Demir, halka vaat ettikleri güzelliin ilk kazmasnn hamlesini balattklarn söyleyerek, Rabbim bizi halkmza ve Hakka kar mahcup etmesin. Bu ilçeyi deitireceiz ve dönütüreceiz. Bugün ilk hamlesini balatyoruz. çok ksa bir süre içinde çarpk kentlemeden modern kentlemeye geçtiimizi göreceksiniz. ki ay içinde sonuca doru geleceiz. ki ay içinde yeni inaatlar yaplmaya balanacak. Biz bu binay ykmyoruz. Dönütürüyoruz ve güzelletiriyoruz. Mardinin 4 minareli güzel bir camisi olacak dedi.

Proje devlet güvencesinde Projenin devlet güvencesinde olduunu ifade eden Demir, unlar kaydetti: Bu proje durmaz. Alveri merkezi çarlar camiler ina ediyoruz. Bunun bütçesi finansman devletin teminat altndadr. Vizyonu düüncesi ufku dar olan baz kardelerimiz bu projeyi eletirebilirler. Onlara da sayg duyarm. Onlara selamm var. Bu ilçe hepimizin. Bizim çocuklarmz bize dua etsinler beddua etmesinler. Bu çarpk ve dar sokaklar çocuklarmza miras brakmak istemiyoruz. Hep beraber el ele kol kola girerek kalknan yeilli olarak çalmalarmz sürecek. Mardinin merkez ilçesi ve ticaret merkezi olmas için çalmalarmz sürdüren bir ilçeyiz. Alt yapsn bitirdik sra üst yapsnda. Bir yl sonra hep beraber göreceiz. Vatandalarmz kesinlikle madur olmayacak. Vatandamz anlamay imzalad ve evini boaltt anda 36 ay boyunca evi teslim edilene kadar 836 lira kiras balyor. Bu dükkanlar için de geçerlidir. Bir vatandan bir binada 3 konutu varsa 3 tane kira alacak. Ayrca, o konutta oturan kirac mal mülk sahibi deil, sadece kiracdr. O da boaltt anda devlet ona boaltma ve tama bedeli bin 660 lira yardm öder. 30 Austos tarihinde anlamaya varlan ksm haricinde kalan ve uzlamaya yanamayan vatandamzn hukuk kurallar içinde buras Bakanlar Kurulu kararyla riskli alan ilan edilmesinden dolay acele kamulatrmaya gidilecek. Kentsel dönüüm kapsamnda ilçe de 400 konut, 70 dükkan, 68 harabe, 2 cami, türbe, kuran kursu, taksi dura olmak üzere toplam 501 hak sahibi ile 30 Austosa kadar anlama salanmas hedefleniyor.
Ana Sayfaya Git