YESMEK kursları istihdam içeriyor

Yenişehir Belediyesinin YESMEK kursları iş sahibi olmak isteyenlerin ilgi odağı oldu

Haberler 22.03.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir Belediyesi tarafndan istihdamn artrlmas amacyla Bavur, Eitim Al, Kapsn Aralayalm slogan ile balatlan Sanat ve Mesleki Eitim Kurslar (YESMEK) meslek ve i sahibi olmak isteyen vatandalarn ilgi oda oldu.

Yeniehir Belediyesi Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüü tarafndan istihdamn arttrlmas amacyla paydalar ve Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürlüü (MEB) ibirliinde 5 Bin 300 kiinin faydalanaca YESMEK kurslar devam ediyor.

STHDAM YARATIYOR

Mesleki Eitim birlii Protokolü kapsamnda kurulmu olan stihdam ve Kariyer Merkezinde açlan YESMEK kurslarnda, ilçede her yl binlerce vatandan eitim almalarn ve meslek sahibi olmalarn salayacaklarn belirten Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, lçemizde nitelikli i gücünün arttrlmas, eitim alan insan saysnn çoaltlmas ve eitim alan vatandalarmzn ilçemizdeki i yerleri ve fabrikalarda istihdamn salanabilmesi amacyla YESMEK Projemizi hayata geçirdik. Bu kapsamda açtmz, dijital becerilerin gelitirilmesi ve kariyer becerileri, ofis programlar kullanm, bilgisayar sistem kurulum bakm onarm ve arza, çar merkezi eleman, aç yardmcl, satranç, sosyal medya uzmanl, grafik ve animasyon, oda temizleyicisi, güzellik ve saç bakm hizmetleri, plates, tekstil, genel muhasebe programlar, iaret dili, el sanatlar, zumba, çocuk geliimi gibi kurslarmzdan imdiye kadar çok sayda vatandamz eitim ald. Bu eitimlerimizden faydalanmak isteyen vatandalarmz bavurularn, Yeniehir Halk Eitim Merkezi, Yeniehir Belediyemizin internet sitesi YESMEK linki üzerinden veya Yeniehir Belediyemize gelerek yüz yüze yapabilirler. imdiden meslek ve i sahibi olacak olan vatandalarmzn mutluluklarna ortak olacamz için gururluyuz dedi.

KARYER GÜNLER

YESMEK kurslarnda verilen eitimler sonucunda baarl olan kursiyerlerin istihdamlarnn gerçekletirilebilmesi adna i insanlar ile buluabilecekleri kariyer günleri etkinlikleri düzenleyecekleri belirten Bakan Beikci, böylece iveren ile nitelikli çalan arasnda balant kurmu olup, vatandalarn istihdamlarna katk sunmu olacaklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git