Yetenek sınavı!

"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması"na başvurular başladı

Haberler 04.02.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeilay ve Milli Eitim Bakanl (MEB) i birliiyle ilkokul, ortaokul ve lise örencilerine yönelik düzenlenen Salkl Nesil Salkl Gelecek Yetenek Yarmasna bavurular balad.

Yeilaydan yaplan açklamaya göre, genç nesillerde bamllklara ilikin farkndalk oluturmak ve onlar yeteneklerini kefetmeye tevik etmek amacyla düzenlenen Salkl Nesil Salkl Gelecek Yetenek Yarmasnn 11incisi için bavurular balad.

Bir önceki yl rekor düzeyde ilgi gören yarmann jürisine bu yl aralarnda Kral akir, Koca Kafalar, Frldak Ailesi gibi pek çok animasyonunda bulunduu eserlerin çizeri karikatürist Varol Yaarolu da katld.

MEB desteiyle hayata geçirdii yarma; ilkokul, ortaokul ve liseler arasnda düzenlenecek. Yarmaya edebi ve görsel olmak üzere iki ayr kategoride bavurulabilecek.

Bamllk konulu eserlerin deerlendirildii yarmada örenciler görsel kategoriye afi, resim, karikatür ve ksa video; edebi kategoriye kompozisyon, iir, öykü, deneme ve an alanlarnda üretilmi eserlerle katlabilecek.

Yarmaya katlmak isteyen örenciler, 31 Marta kadar bavuru yapabilecek. Her ilin kategori birincileri nisan, ülke çapnda her kategoride ilk 3e girenler ise haziran aynda açklanacak.

OKUL SIRALARINDA BNLERCE YELAYLI YETYOR

Açklamada görülerine yer verilen Yeilay Genel Bakan Prof. Dr. Mücahit Öztürk, yarmann amacnn, genç nesilleri sanatsal üretime tevik etmek ve bu yolla bamllklara ilikin farkndalk oluturmak olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Biz Yeilay olarak 100 yl akn süredir salkl nesillerin yetimesi hedefiyle çalyoruz. Bunun için de bamllkla mücadelede önleme faaliyetlerine büyük önem veriyor; küçük yalardan itibaren salkl yaam bilinci kazandrmann etkisine inanyoruz. Salkl Nesil, Salkl Gelecek Yetenek Yarmasn da hem genç nesillerde bilinç oluturmak hem de onlar yeteneklerini kefetmeleri için tevik etmek amacyla 11 yl önce düzenlemeye baladk. Ancak zaman içinde gelen eserlere baktmzda, gençlerin farkndalklarnn çok yüksek olduunu ve okul sralarnda binlerce Yeilayl yetitiini söyleyebilirim. Onlarn prl prl zihinlerinden çkan çalmalar gördükçe heyecanmz daha da artyor.

TOPLAM 594 BN LRA ÖDÜL VERLECEK

Her ilde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde, edebi ve görsel olmak üzere 2 kategoride belirlenen birinciler 1000 lirayla ödüllendirilecek.

l düzeyinde dereceye girmeye hak kazanan 486 örenci arasndan ise her düzey ve kategoriden ülke çapndaki ampiyonlar belirlenecek. Kategori birincileri 10 bin, ikincileri 5 bin, üçüncüleri 3 bin lira ödülün sahibi olacak.

Yeilayn Salkl Nesil Salkl Gelecek Yetenek Yarmasnda bu yl örenciler toplamda 594 bin lira ödül alacak.

Örenciler, bavuru ile ilgili detayl bilgiye ve yarma klavuzuna snsg.yesilay.org.tr adresinden ulalabiliyor.

Ana Sayfaya Git