Yeter Ki Bayrak Dalgalansın!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde görev yapan öğretmenler, vatandaşların ve okul yöneticilerinin de desteği ile öğrencilerini geleceğe hazırlamanın gururunu yaşıyor.

Haberler 11.12.2016 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin çukurca ilçesinde, Irak snrndaki okullarda görev yapan öretmenler, vatandalarn ve okul yöneticilerinin de destei ile örencileri gelecee hazrlyor.

Irak snrndaki öretmenler, örenciler ve velilerle kurduklar güçlü ilikiler sayesinde görevlerini baaryla yerine getirmenin gururunu yayor.

Atatürk lkokulunda görev yapan Adanal snf öretmeni Elif Turfanda, AA muhabirine yapt açklamada, çukurcaya ilk bata biraz endieli geldiini söyledi.

Ancak ilçede kaldkça endielerinin yersiz olduunu gördüünü aktaran Turfanda, Buradaki insanlar gerçekten çok scaklar. Herhangi bir sorun yaamyoruz. Aksine sürekli bizlere yardmc olmaya çalyorlar. Snfmz, okulumuz ve okul yönetimimiz çok iyi. Buradaki tüm öretmen arkadalarmz eitim konusunda elinde gelen emei gösteriyor. dedi.

ÖRENC SEVGS DALARI AMAYA YETECEK

Ayn okulda görevli Hatayl rehber öretmen Zeynep Deli ise ilk görev yeri olan çukurcaya, balangçta ön yarglarla geldiini anlatt.

Bir süre sonra ön yarglarnn nedeninin medyadan kaynaklandn anladn dile getiren Deli, Buras sanld gibi bir yer deil. En azndan öretmen ve sivil memurlar için beklediimizden daha iyi, daha huzurlu bir yer. Güzel bir doas, güzel insanlar var. Burada bizlerin yardmna ihtiyaç duyan çocuklar var. diye konutu.

Bat illerinde görev yapan meslektalarna da çarda bulunan Deli, Eer gerçekten öretmenlik yapmak ve iinizin hakkn vermek istiyorsanz, buradaki çocuklar size sarlacak. Hiç kukunuz olmasn onlarn sevgisi tüm dalar amaya yetecektir. ifadesini kulland.

stanbuldan gelerek Cumhuriyet lkokulunda görev yapan Elif Turan da ülkenin bir ucundan dier ucuna geldiini, çukurcann tahmin ettiinden daha iyi durumda olduunu ifade etti.

çukurcada arad her eyi bulabildiini ve insanlarla çok iyi ilikiler kurduunu vurgulayan Turan, Zaten ülkemizin her topra bizim deil mi? çukurca da bizim topramz. Buradaki çocuklar da bizim çocuklarmz. diye konutu.

BAYRAIMIZIN DALGALANMASI YETERL SEBEP

Irak snrndaki Köprülü Mükerrem Akhanl Yatl Bölge Ortaokulunda müdür yardmcs olarak görev yapan Hatayl öretmen Nedim çoksöyler, 2009 ylnda Akyaka köyündeki ehit Astemen Süleyman ahin lkokuluna atandn söyledi.

Burada 5 yl snf öretmenlii yaptktan sonra imdiki okulunda çalmaya baladn anlatan çoksöyler, öyle konutu:

Buradaki sekizinci ylm ve inann ki hiçbir problemle karlamadm. Buraya ülkemizin pek çok ilinden öretmen geliyor. Örencilerimiz eitime aç. Gerek vatandalar gerekse Milli Eitim Müdürlüü bizlere her konuda yardmc oluyor. Belki batdaki okullara göre çok daha iyi imkanlara sahibiz. Öretmenlik burada çok daha güzel. Bizim bir yerde görev yapmamz için orada bayramzn dalgalanmas yeterli sebeptir.

Ana Sayfaya Git