Yetimler yararına konser…

Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil "Yetimler yararına düzenlenecek konsere halkımızı bekliyoruz"

Haberler 21.03.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetim, Öksüz ve Madurlar ile Yardmlama ve Dayanma Dernei (Yetim-Der), yetimlere katk sunabilmek adna Diyarbakrda 26 Martta konser düzenleyecek.

Ender Tekin, Muzaffer Gürler, Selami Güne, Bilal Güler, Mustafa Altuntop, Mehmet Ali Ouz ve Grup Tillonun sahne alaca konser, 26 Mart Pazar günü Seyrantepe Kapal Spor Salonunda gerçekleecek.

Basn mensuplar ile kahvaltda bir araya gelerek konu hakknda bilgilendirmede bulunan Yetim-Der Genel Bakan Fikri Karavil, konserden elde edilecek gelirin yetimlere verileceini söyledi. Yetim çocuklara yalnz olmadklarn hissettirmek, hayata ve insana dair pozitif düünceler kazandrmak ve yüzlerinde bir gülümseme oluturmann temel amaçlar olduunu ifade eden Karavil, yetimler yararna düzenlenecek ilahi konserine herkesin katlmas gerektiini belirtti.

600 BN YETM çOCUK

Türkiyede 600 bin yetim çocuun olduunu dile getiren Karavil, Yaadmz dünya corafyasnda maalesef her gün karlatmz tablolar genelde ac ve yürek parçalayc. Yaanan savalar, ilenen katliamlar ve doal afetler neticesinde birçok insan dünyadan göçüp giderken, geride de bir yetim topluluu brakmaktadr. Son verilere göre, dünyada 400 milyonu akn yetim mevcut olup, Türkiyede bu rakam 600 bin civarndadr. Maalesef yaananlar bu sayy her geçen gün daha da artrmaktadr. Bölgemizde yaanan olaylardan etkilenmekte olup, özellikle de Suriyeden göç edip hususen bölgeye yerleen muhacir kardelerimizin artan says ve yetim kalm çocuklarla büyük bir trajediye ahitlik etmektedir. Bata inancmz, sonrasnda da insaniyet namna bu kimsesizlere sahip çkmak büyük bir hayr ve erdemli bir tavr olacaktr. dedi.

HAYIRSEVER DESTE

Yetim-Der olarak 2009 ylndan itibaren faaliyetlerde bulunduklarn hatrlatan Karavil, Bizler bata yetimler olmak üzere kimsesiz ve muhtaç sahibi insanlarmza ulaabildiimiz ve imknlarmzn elverdii ölçüde umut olabilmek için yola çkm bir hayr kervanyz. Ancak bu faaliyetleri yürütürken en önemli konu maddi imknlar olarak karmza çkmaktadr. Bu imknlara sahip olup yetim kardelerimizin ihtiyaç ve skntlarna çare olabilmek için de hayrsever halkmza bavurmakta ve desteklerini beklemekteyiz. Bu anlamda toplumda bir yetim uuru ve hassasiyeti oluturmak için konser etkinlii düzenleyeceiz. ifadelerini kulland.

Yetimlerin mutlu ve baarl bir tablo sergilemelerini arzu etmekteyiz

Ana Sayfaya Git