Yetimlere toplu nikah töreni

Yetim Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Yetim-Der) düzenlediği toplu nikah töreninde 22 yetim evlendi.

Haberler 30.07.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetim, Öksüz ve Madurlar ile Yardmlama Dayanma Dernei (Yetim-Der), Huzura Adm projesi kapsamnda çeyiz yardmnda bulunduklar 22 çift için Diyarbakrda toplu düün töreni düzenledi.

Merkez Balar ilçesinde bulunan Newroz Park Miting alannda düzenlenen toplu düün töreni Kuran- Kerim tilaveti ile balad.

Törende bir konuma yapan Yetim-Der Genel Bakan Yardmcs Mehmet Ekinci, evliliin fert ve toplum için saysz fayda içerdiini belirtti.

2011 ylnda balattklar Huzura Adm projesi kapsamnda çeyiz yardmnda bulunduklar çiftler için toplu düün töreni düzenlediklerini ifade eden Ekinci, evliliin slamda kymetli amellerden biri olduunu söyledi.

Evliliin insan haramdan uzaklatrdna vurgu yapan Ekinci, Evlilik slamda oldukça kymetli amellerden biridir. Reslullah (as.) buyurdular ki: Nikh benim sünnetimdendir. Kim benim sünnetimle amel etmezse benden deildir. Evleniniz! Zira ben, dier ümmetlere kar siz(in çokluunuz) ile iftihar edeceim. Kimin madd imkn varsa hemen evlensin. Kim madd imkn bulamazsa (nafile) oruç tutsun. çünkü oruç, onun için ehveti krcdr. Evlilikte, fert ve toplum için saysz fayda ve iyilikler vardr. Bunlar dünya hayatnn mutluluu ile ebed hayat kazanmaya vesile olan ilh nimetlerdir. Evlenmek, insan haramdan uzaklatrr. Evlilik, ailenin temel tadr. Peygamberimiz (sav) onu tavsiye etmi, evlenerek bizlere örnek olmulardr. dedi.

Uyumlu bir e, kadn için de, erkek için de mutluluk ve güven kaynadr

nsann hayat boyunca yalnz yaayabilen bir varlk olmadn dile getiren Ekinci, nsann ihtiyaçlarn karlayabilmek için bir can yoldana muhtaçtr. Uyumlu bir e, kadn için de, erkek için de mutluluk ve güven kaynadr. Hayatn ac-tatl günleri birlikte paylalr. Dünya ve ahiret saadeti, Allahn emirlerine, sevgili Peygamberimizin tavsiyelerine uymakla kazanlr. Bu emir ve tavsiyelerden birisi de; bekrlarn evlenmesidir. Dinimiz evlenmeyi ve nikhl yaamay tevik ederken; geçinememek veya fakir dümek endiesiyle evlenmemeyi de ho görmemitir. Yüce Kitabmz Kuran- Kerimin Nur Suresinde bekrlarn evlendirilmeleri tavsiye edilmi evlenen kiilerin fakir olsalar dahi evlenmeleri sebebiyle Allahn yardmyla zenginletirilecekleri belirtilmitir. ifadelerini kulland.

Evlilik yeni bir hayatn balangcdr

Evlenmek isteyenlere yardmc olmak ve helal yollarla aralarn bulmak Müslümanlarn görevleri arasndadr diyen Ekinci sözlerine öyle devam etti:

Yetim-Der, dinimizin bizlere yükledii bu görevi bilinciyle 2011 ylndan itibaren Huzura Adm isimli bir kampanya balatmtr. Evlenme noktasnda maddi zorluk çeken gençlere bir nebze de olsa katk sunup, cesaret vermek ve toplumda evlilik d ilikilerin önüne geçmek için faaliyetlerine devam etmektedir. imdiye kadar 155 çiftin evliliine destek olmutur ve inallah bugün 22 çiftin evlilik merasimi gerçekleecektir. Allah mübarek eylesin. Son olarak evlenecek çiftlere küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum; Bir ie nasl balarsanz o i öyle devam eder. Evlilik de yeni bir hayatn balangcdr. Eer bu hayrl amele Allah ve Resulünün raz olduu ekilde balarsak, o ekilde devam edecektir inallah. Allah bu kardelerimizi muvaffak eylesin, muhafaza eylesin. Kalplerindeki muhabbeti sonsuz eylesin. Efendimiz (sav) ile Hz. Hatice validemizin muhabbetini ikram eylesin. Raz olduu holand çizgiden bizleri de onlar da ayrmasn.

Ekincinin konumasnn ardndan ilahi ses sanatçlarndan M. Ali Ouz, Dervi Madsor, Bilal Güler, Özcan Atsat, Mustafa Altuntop ve Mahfuz Aktekin birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Törende düün halaynn halkasnn büyük olmas renkli görüntüler oluturdu. Düün töreninin ardndan katlmclara yemek ikramnda bulunuldu.

Yaplan töreniyle ilgili açklamalarda bulunan Yetim-Der Genel Bakan Fikri Karavil, dernek olarak imdiye kadar 200e yakn çiftin evliliine destekte bulunduklarn belirtti.

Bekr gencimiz kalmasn sloganyla projelerini balattklarn ifade eden Karavil, 2011 ylndan beri balatm olduumuz Huzura Adm projesi çerçevesinde u ana kadar ortalama bugünkü kardelerimizle birlikte 200e yakn çifte maddi ve manevi destekte bulunduk. Bu ylda her yl yaptmz gibi Bekr gencimiz kalmasn sloganyla evlilie tevik etme gayesiyle, salam bir slam ümmeti, slam nesli oluturabilmek adna hayatn ilk balangc olan evlilikte Allahn emri ve Peygamber efendimizin sünnetine uygun ekilde bu gençlere maddi destekte bulunuyoruz. diye konutu.

Neslin bozulmaya yüz tuttuu bir ortamda evliliklere destei kendi üzerimize bir borç biliyoruz

Evliliklerine destek sunduklar çiftlerin evliliklerinden sonra da takibini yaptklarn ifade eden Karavil, Toplumun ifsat olmas özellikle evlilik d ilikilerin çoald ve neslin bozulmaya yüz tuttuu bir ortamda bunu kendi üzerimize bir borç biliyoruz. Bu gençleri evlendirdikten sonra ileriki süreçte karlaabilecekleri maddi veyahut manevi skntlarda hayatn her aamasnda onlara yardm etmeye çalyoruz. Evlendikten sonrada takiplerini yapyoruz. Herhangi bir sorun sknt yaarlarsa bu konuda da kendilerine yardmc olmaya çalyoruz. eklinde konutu.

Toplu düün töreninde evlenen damatlar ise Yetim Derin evliliklerine sunmu olduklar katkdan dolay memnun olduklarn belirttiler.

Huzura Adm projesi kapsamnda evlenen Abdurrahman Aslan, böyle bir organizasyondan dolay Yetim-Dere teekkür etti.

Aslan, Yetim-Derin hazrlam olduu Huzura Adm projesinde bulunmaktaym. Böyle bir yardmn yaplmas gerçekten güzel. nsann kukusuz mutlu olaca günler vardr, bunlardan biri de düün günleridir. Böyle bir yardmn yaplmas hele ki ihtiyaç sahiplerine bu yardmn yaplmas gerçekten çok güzel. Ben bu yardm yapan bata bakanmz ve emei geçen bütün abilerimize teekkür ediyorum, sanatçlarn dillerine salk diyorum. Bu etkinliklerin devaml olmasn yüce Allahtan niyaz ediyorum. Sevgili Peygamberimizin (sav) Evleniniz, çoalnz, üphesiz ki ben ahirette sizin çokluunuzla iftihar edeceim diye buyurarak bizleri bu sünnete davet etmektedir ve bu kutlu sünnet sayesinde burada bulunmaktayz. Rabbimden tekrar isteimiz mutluluun, huzurun devaml olmasdr. Allah bizden sonra evlenecek olan kardelerimize de bu mutluluu nasip etsin diyorum. ifadelerini kulland.

Böyle bir tören ile evlendii için mutlu olduunu söyleyen Yakup Akarsu ise kampanyaya öncülük eden Yetim Dere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git