Yiğitalp'e 7 yıl istendi!

Eski HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında, bir etkinlikte yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan'a selam gönderdiği gerekçesiyle "terör örgütü propagandası yapmak", "suç ve suçluyu övmek" suçlarından 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Haberler 21.03.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdullah Öcalana bir etkinlikte yapt konumada selam gönderen eski HDP Diyarbakr Milletvekili Sibel Yiitalp hakknda terör örgütü propagandas yapmak ve suç ve suçluyu övmek suçlarndan 1 yldan 7 yla kadar hapis cezas istendi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, daha önce açlan davayla birletirilmesi talebiyle Yiitalp hakknda 2 ayr suçtan hazrlanan iddianame, 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, PKK/KCKnn kuruluu, amac ve düzenledii saldrlara ilikin bilgiye yer verildi.

ddianamede, HDP tarafndan 24 Haziran 2018deki Cumhurbakan ve Milletvekillii Genel Seçimlerine yönelik merkez Yeniehir ilçesindeki stasyon Meydannda açk hava toplants düzenlendii anmsatld.

O dönem HDP Diyarbakr Milletvekili olan Yiitalpin sahnede, toplanan kitleye hitaben yapt konumasnn bir bölümüne yer verilen iddianamede, Öcalana selam gönderdii konumasnn içeriinde suç unsurlarnn tespit edildii bildirildi.

ÖRGÜT PROPOGANDASI

ddianamede, u deerlendirmelerde bulunuldu:

üpheli Sibel Yiitalpin üzerine atl suçlar iledii yönünde hakknda kamu davas açmay gerektirir yeterli üphenin varlna kanaat getirilmitir. üphelinin etkinlikte propaganda içerikli konumann yarglama için yeni delil mahiyetinde olduu deerlendirildiinden, her iki dosyann birlikte yürütülmesinde hukuki yarar salayacaktr.

7 YILA KADAR HAPS STEND

Yiitalp hakknda daha önce silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak, kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmamak, halk kanunlara uymamaya tahrik ve görevi yaptrmamak için direnmek suçlarndan 11 yldan 28 yla kadar hapis cezas istenerek, mahkumiyeti halinde TCKnin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep edilmiti.

Birletirilmesi talebiyle hazrlanan iddianamede ise sann terör örgütü propagandas yapmak ile suç ve suçluyu övmek suçlarndan 1 yldan 7 yla kadar hapisle cezalandrlmas isteniyor.

Ana Sayfaya Git