Yıldırım davası yeniden başladı

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesinde, 4 yıl önce bir grubun kalekol yapımını gerekçe göstererek, yaptığı protesto gösterisi sırasında Medeni Yıldırım'ın vurularak, öldürülmesine ilişkin tutuksuz yargılanan asker Adem Çiftçi'ye verilen beraat kararının Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nce bozulması üzerine yargılamaya yeniden başlandı.

Haberler 22.12.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Licenin Kayack köyünde, 28 Haziran 2013 tarihinde, kalekol yapmna kar gelen grubun protesto gösterisi srasnda çkan olaylarda Medeni Yldrmn öldürülmesi ve 8 kiinin yaralanmasyla ilgili tutuksuz yarglanan ve haksz tahrik altnda olas kastla adam öldürme suçundan 18 yla kadar hapsi istenen er Adem çifti (23), son durumada beraat etmiti. Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinin verdii karardan sonra Yldrm ailesinin avukat Reyhan Yalçnda Baydemir, soruturmann eksik yürütüldüü, yerel mahkemenin verdii beraat kararnn yasaya ve usule aykr olduu gerekçesiyle Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine bavurdu. Baydemirin temyiz talebini inceleyen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1inci Ceza Dairesi, geçen 15 Eylülde oy birliiyle verdii kararla istinaf talebini yerinde buldu. Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin sank er Adem çiftçi hakknda verdii beraat kararn, yarglamada eksik inceleme ve deerlendirme yapld ve delillerin eksik topland gerekçeleriyle bozdu.

ATE ETTME DAR BR EY SÖYLEMEDM

Bozma kararnn ardndan sank Adem çiftçinin yeniden yarglanmasna Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Tutuksuz sank çiftçinin, Kocaelinin Körfez ilçesinden SEGBS araclyla katld durumada, Medeni Yldrmn annesi Fahriye Gündüz Yldrm ve aabeyi Mehmet Yldrm ile avukatlar hazr bulundu. Durumada ifadesi alnan çiftçi, dosyada kendisinin ate ettiine dair hiçbir ibare olmadn belirterek, Ben, ate ettiime dair bir beyanda bulunmadm. Ate ettiim varsaylrsa demitim; ancak ate ettiim eklinde tutanaklara geçmi. Ben, hiçbir ekilde ate etmedim. Ate ettiime dair bir ey söylemedim diye konutu.

BEN ANNEYM VE YÜREM YANIYOR

Daha sonra durumada söz alan Medeni Yldrmn annesi Fahriye Gündüz Yldrm ise davada adaletli bir karar çkmasn talep ettiklerini dile getirerek, Geçen sefer zaten alay eder gibi bir durum oldu. Medeni, dorudan hedef alnmtr. Herkes, havaya ate açarken kendisi, Medeniye ate etmitir. Medeni, eli cebinde ve milletin arkasndadr. Hatas olsa bile ölümü hak etmiyor. Ben, anneyim ve yüreim yanyor. 4,5 yldr bir yangnn içindeyim. Kanmn son damlasna kadar davacym dedi.

Ara kararlarn açklayan mahkeme heyeti, Medeni Yldrmn ailesinin avukatlarnn, sann tutuklanmas yönündeki talebini reddederek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git