Yine aynı görüntü

HDP Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir, Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca, Tunceli'de PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 4 örgüt üyesinin Diyarbakır'daki cenazesine katıldı.

Haberler 26.10.2016 - 09:51 Son Güncelleme : 26.10.2016 - 11:08

Tuncelide PKKya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristin cenazeleri, aileleri ile DNA elemesi yapldktan sonra Diyarbakra getirildi. Cenazeler, merkez Balar ilçesindeki Yeniköy Mezarlna defnedildi. Cenazeye HDP Diyarbakr Milletvekilleri Pir, Yiitalp ve Uca da katld. Youn güvenlik önlemlerinin alnd cenazede örgüt lehine sloganlar atld.

SAVCILIKTAN SORUTURMA

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl HDP Diyarbakr milletvekilleri Ziya Pir, Sibel Yiitalp ve Feleknas Uca hakknda terör örgütü propagandas yapmak suçundan soruturma açt.

TUNCELDEK CENAZE

Buarada Tuncelide operasyonda etkisiz hale getirilen 13 PKKldan Uurcan Akagündüz, Cemal Kaya ve Dilek Günençin cenazeleri, Tunceli Cemevine getirildi. Akagündüzün cenazesi törenin ardndan Mili köyüne, Kayann cenazesi Venk köyüne, Günençin cenazesi çemigezek ilçesine götürüldü. Cemevindeki törene HDP Milletvekilleri Alican Önlü, Aye Acar Baaran ve Berdan Öztürk ile Tunceli Belediye Bakan Mehmet Ali Bul ile örgüt üyelerinin yaknlar katld.

Ana Sayfaya Git